Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy kezeljem azt, ha meglátom...

Hogy kezeljem azt, ha meglátom az ismerőseimet a közösségi oldalakon, ne kapjon el az irigység?

Figyelt kérdés

Végignézek a közösségi oldalamon, és azt látom, hogy az ismerőseimnek jobb életük van, mint nekem. Csodálatos nyaralásokon vesznek részt, csodálatos munkatársaik vannak, eljegyzésük, esküvőjük volt. majd utána jönnek a gratulációk arra, ha gyerek születik, hogy milyen szép család stb. Úgy tűnik kb. semmi problémájuk nincs az életben.

Nekem meg ezek közül egyik sincs jelen az életemben, sőt még amikor nézem a facebookot, olyan rossz érzés fog el, hogy én nem érek annyit, mint az ismerőseim, és még irigykedem is rájuk.

2022. szept. 12. 14:28
 1/5 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Te is csinálhatsz super fotókat, amin úgy néz ki szuper életed van és irigykedhetnek rád mások.

Csak a valóságban mindenkinek vannak problémái, az FBre meg nyílván nem azt rakják ki. Csak te nem látsz mögé. Hidd el senki más életét nem akarod te, a saját problémáid sokkal otthonosabbak, mint a másé…

2022. szept. 12. 14:38
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nemtomm kicsit jobban élek mint a legtöbb istentelen proli mégse posztolok ki semmit fbre mert nem leszek tőle jobban ha látja mindenki. Csak a kirakat emberek tulajdonsága hogy azt is megosztják mekkorát szarnak.
2022. szept. 12. 14:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Friedrich Nietzsche már rég megírta a helyes hozzáállást a kérdéses témához:

"Az embernek az emberiséggel szemben fölényben kell lennie, mégpedig az erő, a lélek fensége - a lenézés révén."

2022. szept. 12. 14:43
 4/5 anonim ***** válasza:
Vedd azt figyelembe, hogy A, nem bizti, hogy minden valóban úgy van, ahogyan ott az látszódik, mert pl.: a 4 fal közt meg reepkednek a tányérok; B, Azok sem különben, ugyanolyan emberek, mint bárki más; C, ne nézd ezeket az oldalakat, mert semmi értelme; D, valószínűleg azért te is elértél-elérhetsz 1-2 dolgot az életben: ezeket értékeld, és ne máshoz hasonlítsd önmagadat.
2022. szept. 12. 19:36
 5/5 anonim ***** válasza:

Torzítja a világ képed az fb… nagyon vigyázni kell vele! A mentális egészséged rossz irányban befolyásolja.

Én is úgy voltam vele, sosem jutok el arra a szintre, amit más szinte játszi könnyedséggel elért, sokkal-sokkal hamarabb mint én.. akkor meg mi értelme ennek az egésznek , ha én nem érek annyit mint más. Ilyen gondolataim voltak.. nem láttam értelmet az életnek ha más kint van külföldön a tengerparton én meg azt csak képen látom .. élőben ki tudja mikor leszek ott.

Aztán egyszer egy ismerős azt mondta: … neked mindened megvan, miért lennél boldogtalan? Ott jöttem rá 2 dologra:

1: A látszat az nem a valóság.

2 Te döntöd el mi a fontos.

Azóta változtattam az alap gondolataimon.

Jópár pozitív gondolatot kiraktam a hűtőre, hogy minden nap lássam és átérezzem! Pl.:

- mindenki a maga boldogságáért felelős

- barátság, becsület, bátorság sokkal többet ér mint a pénzzel villogás

- kitartó vagy és nem számít milyen gyorsan éred el a céljaidat, lényeg hogy dolgozol értük!

Stb. Szal ilyen saját magadhoz barátságos gondolatok!

Szóval javaslom neked azt, ami nekem bevált, Fb nézegetés helyett a saját álmaid valósítsd meg! És ha nem is jönnek össze, legalább dolgozol értük, becsüld meg magad minden apróbb sikerért!

Vagy ha rá is tévedsz a közösségi oldalra, nézd úgy mások életet, hogy neked is összejöhet! Az irigység csak egy irányt mutat, hogy mire vàgysz! 🙂

2022. szept. 17. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!