Miért lett manapság divat a mentális betegség?
Annyi helyen hallom,hogy “nekem ADHD-m van” vagy “a traumák miatt PTSD-m van” holott semmi baja az illetőnek csak magára húzza a tüneteket.
Miért lett divat depressziósnak meg szorongásokkal teli embernek lenni?
Úgy érzem,hogy emiatt azok akik tényleg ezekkel a szörnyűségekkel élnek nem kapnak megfelelő támogatást.
Szerintem egyes emberek így próbálnak meg másokból szánalmat, vagy törődést kicsikarni. Figyelemhiányosak.
Nekem tényleg van mentális betegségem, de igyekszem titkolni még a családom elől is, amennyire csak lehet. Tudják, hogy valami stikkem van, de próbálom rejteni, ha tudom. Na ez a különbség a valódi és a kamu beteg között.
Én is így vagyok ahogyan te.
Annyira nehéz titkolni…de nyilván mindenki látja rajtam,hogy valami nem oké velem.
A legmegalázóbb helyzet akkor volt mikor próbaidő alatt az irodában az egyik kollégám mondta,hogy szerinte elkellene mennem pszichológushoz a szorongásom miatt és elsírtam neki magam mert úgy éreztem végre megért valaki.
Nagyon szánalmas vagyok.
Emiatt dühít amikor valaki azt hiszi ez most a trend.
Az egész Billie Eilish-al kezdődött szerintem….
Aki tényleg beteg az nem dicsekedik vele, mert a mentális betegség az egy pokol.
Ma már azt is mentális betegségnek hívják ha valaki rendszerezés mániás vagy akármi, teljesen súlytalanná teszik azzal hogy mindent mentális betegségnek címkéznek. Inkább üzlet van emögött is.
Egyszer szívesen megmutatnám milyen az igazi mentális betegség ezeknek az embereknek, nem hiszem hogy többet reklámoznák.
Igen..
Olyan mintha belennél zárva a fejedbe és nem tudsz szabadulni. Én legalábbis így érzem.
Sokszor arra riadok fel,hogy azt hiszem halott vagyok.
Éjjel is fuldoklottam és arra ébredtem meg.
Nem tudok kommunikálni emberekkel, szorongok és olyan mintha szétszakadna az elmém.
Bármikor cserélnék agyat egy olyan emberrel aki viszonylagosan önmaga és nem érzi azt,hogy valaki más életét éli.
A mentális betegségeknél is vannak enyhébb és komolyabb esetek. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a megfázás az nem betegség és a nyavajgásukkal elvonják a figyelmet a rákosoktól.
A mentális betegségekből pedig azért van ilyen sok, mert egyrészt a szülők nem törődnek eleget a gyerekükkel (nincs idejük, energiájuk), az internet sok szempontból káros, ha nem megfelelően használják (sokszor a szülők se tudják, mire kellene figyelni, így a gyereket sem tudják megtanítani rá). Közben nagy a bizonytalanság, folyamatos a teljesítménykényszer és az emberi agy nem ilyen környezethez/kihívásokhoz alakult ki. Illetve régen is volt sok mentális probléma, csak akkor akkor letudták annyival, hogy "ő ilyen és kész"
Nekem inkább csak enyhe szorongásom van (ebbe valószínűleg enyhe szociális fóbia is beletartozik), de ezt nem tudja rólam senki anyámon és a pszichológuson kívül, még apámnak sem mertem elmondani, mert annyira nem közeli a kapcsolatunk és ahogy ismerem, ő nem érti meg az ilyen dolgokat... Ha valaki tényleg beteg, általában nem híreszteli.
Ha valakinek tényleg semmi baja és ennek ellenére mondogatja, valószínűleg téves elképzelései vannak az adott betegségről vagy figyelmet akar, de sokszor el tudom képzelni, hogy tényleg van problémája az embernek. Én a mai világban azon csodálkozom, ha valaki teljesen normálisan, mindenféle probléma, nyavalya nélkül tud élni.
"Úgy érzem,hogy emiatt azok akik tényleg ezekkel a szörnyűségekkel élnek nem kapnak megfelelő támogatást."
Pontosan így van, mert a többiek is ugyanúgy gondolkodnak mint te. "Mindenki csak megjátsza, figyelemhiányos, nincs jobb dolga, stb." Mert ti aztán mindenkinél jobban tudjátok, hogy ki mit él át, és hogyan viselkedik egy mentális beteg. Na ezért van, hogy sokan inkább ömgyilkosok lesznek, mert tudják hogy ha beszélnek a problémájukról, csak azt fogják kapni hogy jaj divat depresszió, csak megjátszod, stb. Gratulálok, légy büszke magadra:D
Nem divat. Depressziós vagyok, bár ne lennék. Nemrég elhunyt egy közeli hozzátartozóm, nekem még autobalesetem volt. Szerintem van okom annak lenni, de dolgozom azon, hogy jobban legyek, több-kevesebb sikerrel.
Egyszerűen az embereknek megvan a maguk gondja, és ez a rohanó, undorító világ egyre több lelki beteget szül, semmi több nincs emögött. Nem divat, és senki nem lesz ettől menő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!