Megéri Mensa-tagnak lenni?
Olvastam a Mensa HungarIQáról. Most még nem vagyok tag, de ha elmegyek tesztre, és elérem a 130-as IQ-t, akkor tag lehetek. Mennyire éri meg tagnak lenni? Szerintem van hozzá elég eszem, megütöm a szintet. De milyenek a Mensa-tagok? Normálisak vagy elb@szott arcok? Valahogy úgy tudom elképzelni, hogy sok okostojás van ott, akik felsőbbrendűnek érzik magukat.
De fogalmam sincs, hogy milyenek lehetnek. Egyet sem ismerek.
Lehetőleg csak Mensa-tagok írjanak. Esetleg régebbi Mensa-tagok.
Nekem nagyon megéri, mert nekem nem nagyon van más kapcsolati hálóm, és felnőttkoromra elfogytak a régi barátaim is.
Akinek egyébként van jól működő szociális közege, annak lehet, h nem annyira nagy előny a Mensa-tagság. Bár szerintem még nekik is hasznos, mert ez egy többezer fős merítés.
Igen, van néhány hülye is, de szerencsére kevesen. Azokat letiltod a FB-n, és kész. Nekem ez így bevált. Meg ne állj le velük vitatkozni, ennyi. Néha még mókásak is.
A nagy többség viszont értelmes, kedves, segítőkész.
Ja, és jó előadások, programok is vannak gyakran, a legkülönbözőbb témákban.
Én 1 évig voltam tag. Kíváncsi voltam, hogy megütöm-e a szintet, így elmentem tesztre. Megütöttem, utána pedig kíváncsi lettem az egészre, így beléptem, de mivel végül a közösségi életben annyira nem vettem részt, így nem adott sok pluszt nekem, ezért nem is fizettem be a következő évben a tagdíjat. Viszont az egyik Fb csoportban összebarátkoztam az egyik taggal, akivel azóta is haverok vagyunk. :)
Debrecenben élek egyébként, nagyon kedves, normális közösségnek tűnik az itteni, egyáltalán nem beképzeltek, fellengzősek, stb. A Facebook csoportokban is mindenféle ember van, nem mindenki eltartott kisujjal teázik két műtét végrehajtása között. :D Nyilván értelmes emberekről van szó, de ennyi.
Ha Orbán imádója vagy, akkor a Mensa nem neked való, mivel az értelmes emberek között kevés vevő a demagóg népnemzethiesch hazugságokkal felékesített, hazaárulással tetézett, folytatólagos közpénzrablásra. Te inkább valamelyik nyóckerületi alagsori italbolt törzsközönségében fogsz szellemi partnerekre találni.
Illetve a Mensában is van úgynevezett "konzervatív SIG", ahol Orbán imádása folyik, igen szűk körben és a többségi tagságtól elhatárolva. Itt előny a felvételkor valamelyik nagypszichiátriai kórkép hiteles igazolása.
Meg hát.
(amúgy eléggé műkérdéseknek tűnnek, már a második mondatról lerí a "píár", aztán már csak fokozódik... de hát nem baj az, végül is... válaszoljunk rá, egyefene :-)
Részegen, álmosan, oda nem figyelve, zavartan is elérem a 130-as IQ-t.
Én egy ilyen helyre nem akarok bekerülni, ahová ilyen alacsonyra rakták a mércét.
Sima gyári munka több IQ-t és koncentrációt igényel. Ráadásul nehezebb is sokkal.
És meg sem fizetik rendesen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!