Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az embereket a világ teszi...

Az embereket a világ teszi gonosszá?

Figyelt kérdés
Szerintetek vannak olyan emberek, akik alapjáraton tisztességes emberek legyenek, de az élet rákényszeríti gonosz dolgokra?
2022. aug. 25. 19:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Olyan van,hogy valaki próbál tisztességes lenni,másoknak nem ártani,és a gonosz emberek elkezdik kóstolgatni.Aztán elege lesz belőle,és ő is kezd ilyenné válni.
2022. aug. 25. 19:38
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
„Nincsen gonoszabb ember annál, aki azelőtt jó volt, de egy másik gonosz őt is gonosszá tette”
2022. aug. 25. 19:56
 3/11 anonim ***** válasza:
96%

Talán visszavezetheto mindenféle agresszio bantalmazás rosszindulat gonoszság harag gyulolet tudatos egoizmus, a butaságra primitivségre ösztönszintű egoizmusra, hogy nem tudnak (külső, azaz más emberekkel es belső, azaz saját)konfliktust kezelni, vagy nincs önkontroll, ha mérgesek, vagy semmi empátia vagy empátiaérzék sincs, asszertivitás hiányára es egyebekre.

Iq es eq lemaradottság.

2022. aug. 25. 19:58
 4/11 anonim ***** válasza:
86%
Engem maga az élet tesz azzá..minden olyan borzalmasan nehéz és szar és így várják el hogy az ember kedves legyen...
2022. aug. 25. 20:05
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

#2 Csak nem egy "Az ördög jobb és bal keze" idézet?

Amúgy a főkérdésre reagálva: Mi az, hogy gonosz?

Ha valaki megöli a családomat, akkor az gonosz? És ha ezek után sikerül megölöm a tettest, akkor én már gonosz leszek?

A törvény szerint az önbíráskodás már bűn...

2022. aug. 25. 20:06
 6/11 Darius- ***** válasza:
100%

Vannak persze. Pl. ha egy koldus lop.

Nem vagyok vallásos, de az eredendő bűn létezik. A jó sem létezhet a rossz nélkül.

2022. aug. 25. 20:46
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem az élet kényszeríti rá, hogy h*e legyen, hanem A, saját maga, vagy; B, a többi h*e.
2022. aug. 25. 20:55
 8/11 anonim ***** válasza:
82%
Minden rossz forrása a szükséglet, bármi aminek szükséglete van gyenge és ideiglenes.
2022. aug. 25. 22:43
 9/11 anonim ***** válasza:
70%
Én két és fél évtizeden át mindenkivel jóindulatú voltam, egy kalap fost kaptam cserébe az arcomba, nos, ha a többiek így, akkor én is így. Innentől majd én is terminátor módba kapcsolok, teszek mindenkire és gázolok át mindenkinek. Amilyen az Adjonisten, ugyebár.
2022. aug. 25. 23:07
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezaz, add fel magad és állj be a sorba.

Ha az emberek többsége önző gyökér, akkor légy te is az. Ez a legjobb hozzáállás.

2022. aug. 25. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!