Hány órakor szoktál este lefeküdni/elaludni és reggel mikor szoktál ébredni/kelni? Fáradtan vagy pihenten ébredsz?
Attól függ.
Ha nagyon ki vagyok purcanva, akkor már 21:30-22 körül fekszem.
Ha valamiért pörgök, akkor akár éjfél előtt.
Ha valami érdekességeket olvashatok, éjfél előtt.
Ha nincs különösebb, amivel lekössem magam, akkor már 22-kor.
Ha home office van és nem futok (ez így ritka), akkor 7:30 körül szól az ébresztő. Ekkor enyhén vagyok csak álmos.
Ha orvoshoz kell mennem 7-re, 4:30-5 körül szól az első ébresztő. Ekkor még készülődéskor, de akár a villamoson is szabályos mikroalvásaim vannak, rettentő álmos vagyok.
Ha simán melóba megyek, 6:30-6:50 körül szól az első ébresztőm. Ekkor szo-szo vagyok álmos.
Ha melóba megyek és előtte kell futnom, akkor 5:20-körül szól az első ébresztő. Tegnap volt ilyen, akkor konkrétan még futás közben is majdnem elaludtam párszor.
Hétvégén, ha nincs program és mondjuk tavasszal, amikor ráérek napközben menni futni, akkor fáradtságtól és alvásminőségtől függően 8-10 körül ébredek spontán. Minél több alvás után, illetve amennyiben volt a hét folyamán "elmaradás", ha azt bepótoltam, akkor kipihenten.
Amúgy nagy az alvásigényem.
Talán a legideálisabb a 22:30-7:30-as alvás volna.
29N
Évtizedekig két és fél órát aludtam naponta, és még élveztem is, hogy amíg más az élete egyharmadát átalussza, nekem sokkal több időm jut mindenre. Csak azt nem tudtam, hogy ez nem áldás, hanem a mellékvese diszfunkciója , és az állandó pörgésnek egyszer meg kell fizetni az árát.
Két éve figyelek oda az alvásomra, és most sikerült úgy belőnöm, hogy este 10-től reggel fél hatig alszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!