Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem tudom elképzelni magam...

Nem tudom elképzelni magam öregen. Vajon mi lesz akkor? Félek tőle. Más is így van ezzel? Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

27 vagyok. Ez most egy jó életkor, nemrég költöztünk össze a párommal, dolgozom, jó programokon veszek részt, ez egy jó időszak nekem. Azt is el tudom képzelni, amikor a 30-as éveimben gyerekeim lesznek. Egészen az 50-es éveimig jól vagyok gondolatban. De utána mi vár rám? Megöregszem, romlik az egészségi állapotom, mentálisan is. Egyre több embert veszítek el, én is egyre keserűbb leszek. Nyugdíjam nem lesz, tehát életem végéig dolgoznom kell, ami 70 fölött már biztos nehezen megy. Pihenés sosem lesz, pedig igényelni fogom. A férfiak előbb halnak, így lehet egyedül maradok teljesen, ha már a párom se lesz, a gyerekeim meg élik az önálló életüket, a többi családtagom sem lesz már, magányos leszek.

Van valami amivel élvezetessé lehet tenni az idős kort?

2022. aug. 16. 11:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Éld úgy az életedet most, hogy majd tisztes öregségbe n élhess.
2022. aug. 16. 11:27
 2/14 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező, én 64 vagyok, és még nem agyalok ezen... :))))

Nyilván észreveszem, hogy a 70-80-asok milyen állapotban vannak, és hogy nálam sem lesz másképp... De amíg lehet, élvezem az életet, most jöttünk haza egy hetes biciklitúráról Ausztriából....

2022. aug. 16. 12:02
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem akkor ne képzeld el. Nem kell előremenni. Majd meglátod, hogy mi lesz, milyen lesz, ha odajutsz. Egyébként akkor az lesz a természetes, hogy annyi éves vagy. Ugyanúgy okozhat bármi örömet, mint most, család, munka, hobbi, barátok, programok, stb.
2022. aug. 16. 12:10
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Vigasztaljon az, hogy lehet addigra világ se lesz, ha így haladunk. :D

Amúgy én is 27 éves vagyok, ennyire nem gondolkodom előre, nem szabad, történik az életben addig még rengeteg dolog, amire most nem is gondolsz meg nincs is/nem is lesz ráhatásod. Érvezd a mostat, illetve tervezz előre, de ne ennyire előre, hogy mi lesz majd ha 60 éves leszel. Lehet olyan lesz, amire most egyáltalán nem gondolsz és nem lesz ennyire rossz, mint amilyennek most képzeled.

27/L

2022. aug. 16. 12:13
 5/14 anonim ***** válasza:
85%

".... akkor az lesz a természetes, hogy annyi éves vagy. Ugyanúgy okozhat bármi örömet, mint most, család, munka, hobbi, barátok, programok, stb."

Pontosan! hgoy is van a mondás? A hídon akkor kell átmenni, mikor odaérünk. :) #2 voltam. Én 30 évesen el nem tudtam volna képzelni, hogy majd 50-60 évesen napi 70-80 km-eket letekerjek bicajjal. Aztán tessék... :)

2022. aug. 16. 12:15
 6/14 anonim ***** válasza:
80%

"Mit lehetne tenni?"

Mozogni. (sportolni, nem versenyszerûen)

2022. aug. 16. 12:30
 7/14 anonim ***** válasza:
49%
6 vagyok, elfeledtem: + #1
2022. aug. 16. 12:31
 8/14 NTBS ***** válasza:
Ne foglalkozz vele.
2022. aug. 16. 12:35
 9/14 anonim ***** válasza:

Ugyanez.

Csak nem fogom megélni, egyrészt a civilizáció összeomlása miatt, másrészt nagyon rossz géneket örököltem és nagyon rossz az egészségi állapotom.

2022. aug. 16. 12:46
 10/14 anonim ***** válasza:
50%
Majd idővel beletörődsz.15 évesen féltem,hogy mi lesz,ha 30 éves leszek.Most annyi vagyok és nem történt semmi.Néha ràmtör,hogy szeretnèk fiatalabb lenni,de ez van.Más is öregszik
2022. aug. 16. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!