Egy bárki számára elérhető közösségi portálról leszedni egy csaj képét, photoshoppal eltüntetni róla a hibákat és feltölteni egy képfeltöltő oldalra majd a linket elküldeni neki az szemétség?
Egy ilyen tipikus fürdőszobás kép volt a csaj profilképe és bele lógott a csap, ezt szépen eltüntettem PS-el és feltöltöttem képfeltöltésre és elküldtem neki a linket, hogy használja már azt profilképnek. Erre a csaj nekem esett, hogy elloptam a képét és micsoda szar alak vagyok. Teljesen nyitott az adott oldal és azt a képet bárki láthatta regisztráció nélkül is, míg amit én töltöttem fel azt csak az láthatta akinek volt hozzá linkje.
Igaza volt, tényleg szar alak vagyok mert le mertem tölteni a képét, eltüntettem róla a csapot és feltöltöttem egy képfeltöltőre?
Amúgy én a kérdező helyében nem vagánykodnék ilyesmivel.
Kaptak már el gyakorikérdéses élettelent terrorcselekmény gyanújával.
Persze akkor már nem volt annyira kemény mint interneten keresztül.
De tudod mi a baj kérdező?
Hogy te tetted fel a kérdést.
Te is érzed, higy ezzel valami nem oké, de nem tudod beismerni magadnak.
Aztán amikor instant el vagy utasítva egyből full védekezésbe állsz és racionalizálsz mindent, hogy neked legyen igazad.
HA te meg vagy győződve hogy jót tettél, akkor nem kérdezted volna meg.
Plusz van egy twitteres fickó aki ditekt félre értelmezi az emberek kérését és vicces photoshop képeket csinál.
De tudo mi a kulcsszó? "kérések"
Ezt emberek kérik, hogy csináljon valamit a képükkel.
Azért kérdeztem meg, mert kíváncsi voltam arra, hogy mit gondolnak róla mások, hogy megértsem azt a reakciót ami szerintem teljesen túl volt tolva. Megtudtam mit gondoltok, továbbra se értem, nem is értek veletek egyet de ettől még legközelebb előbb meg fogom kérdezni, hogy ne tiltsanak le és hogy senkinek se okozzak lelki törést, mert azt valóban nem élem túl jól meg ha látatlanul egyből olyant látnak a tetteimbe ami nem volt benne.
Én fordított esetben nem hiszem, hogy ennyire túlreagálom még akkor se ha esetleg nem értem, hogy mit ügyködik valaki a képemen a kérésem nélkül.
Mi közöd van neked a képéhez?!
Ha egy lópéló lógna bele, neked akkor sincs dolgod vele.
Nem csoda, hogy megharagudott. Az egy dolog, hogy kijavítottad a képét. Nem is lenne ezzel baj, ha ő kért volna ehhez segítséget, vagy legalább előtte kérsz rá engedélyt. Az sem mindegy, milyen kapcsolatban vagytok, meg ki készítette a fotót.
Én is javítottam ki kolléga képét, de azt a képet én készítettem és privátban küldtem el neki, nem került fel netre. Ez így oké. Mert ez egy privát dolog.
"továbbra se értem, nem is értek veletek egyet"
Pontosan miért is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!