Egy bárki számára elérhető közösségi portálról leszedni egy csaj képét, photoshoppal eltüntetni róla a hibákat és feltölteni egy képfeltöltő oldalra majd a linket elküldeni neki az szemétség?
Egy ilyen tipikus fürdőszobás kép volt a csaj profilképe és bele lógott a csap, ezt szépen eltüntettem PS-el és feltöltöttem képfeltöltésre és elküldtem neki a linket, hogy használja már azt profilképnek. Erre a csaj nekem esett, hogy elloptam a képét és micsoda szar alak vagyok. Teljesen nyitott az adott oldal és azt a képet bárki láthatta regisztráció nélkül is, míg amit én töltöttem fel azt csak az láthatta akinek volt hozzá linkje.
Igaza volt, tényleg szar alak vagyok mert le mertem tölteni a képét, eltüntettem róla a csapot és feltöltöttem egy képfeltöltőre?
Valahol az a szomorú, hogy tulajdonképpen a kérdező "poénból" bűncselekmények sorát követi el. Személyi jogok megsértése, zaklatás... És még csak el sem fogja, meg sem érti, hogy ez így nagyon nincsen rendben.
Ideje lenne vissza hozni a kényszer gyógykezelést, mert nem normális, hogy a mindennapjainkban ilyen beteg emberek vesznek minket körül.
De miért csináltad ezt?
Ha nekem bárki csak úgy megfogná a feltöltött képeim bármelyiket, és elkezdené megszerkesztegetni, mondván, "úgy jobban néz ki", megfognám, és szépen letiltanám. Nekem ne keresgesse a képeimbe senki a hibát, ha zavar, hogy van rajta, tiltson le, vagy kövesse ki, bánja a retek.
Amúgy meg, jössz ezzel a hülye "ha kirakta, akkor bárki azt csinálhat vele, amit akar" dumával, ez tipikusan ilyen áldozat hibáztatós szöveg.
Tudom, hogy nem jön ide, de akkor szerinted, ha valakit megerőszakolnak, az az ő hibája, mert mondjuk ki mert menni az utcára?
Szerzői jogokról hallottál már életedbe?
ma 11:28
"Oké, akkor én levágom a hajad :) " ugye érzed a különbséget aközött hogy én készítettem egy másolatot és azt módosítottam de ettől még neki megmaradt az eredeti képe is.
ma 11:44
Ha mondjuk nekiállok az utcán a gazt gyomlálni akkor is azt vizionálnád, hogy milyen egyéb szörnyűségekre leszek még képes? Eleve szerinted az nem elbaszott hogy valami olyanba amivel nem ártok senkinek se ti egyből azt látjátok bele, hogy mivé fog ez eszkalálódni?
https://www.youtube.com/watch?v=c7IAIFovc0c
ma 12:16
Le is tiltott.
Azért raktam oda fel (mint írtam privát link, töröltem is amikor mondta hogy nem örül neki), mert az adott oldalon másképp nem lehet elküldeni. De mint szintén írtam, az adott oldalt indexelik a keresők is, így az a kép már rég kint van a neten és sose fog lejönni onnan.
ma 13:26
Én nem érzem magam betegebb lelkű embernek mint a nagy átlag, de az mindenképp érdekes hogy milyen szinten a jót látják egymásba az emberek.
ma 13:41
Tudtommal saját felhasználásra az ilyen neten elérhető képeket szabadon lehet szerkesztgetni, nem loptam el tőle, nem károsítottam meg semmivel, sőt még egy általam jobbnak vélt verziót fel is ajánlottam neki.
ma 13:45
Van egy olyan érzésem hogy te se jogon végeztél. :)
ma 18:14
Mert szeretek PS-ben képet szerkeszteni és gondoltam hasznos leszek az által hogy nem csak random szedek le egy képet a netről és azon gyakorlok. (nyilván okosabb lett volna megkérdezni erről előre, de csináltam már ismerősöknek ilyent és ők mind örültek neki)
Olyant nem tudnál elképzelni hogy tényleg jobb lenne ezáltal a képed és lecserélnéd, mert jobb ha tiszta a tükör vagy nem lógnak bele olyan dolgok amikre nincs szükség? Vagy akkor már csak azért se raknád ki, mert az engedélyed nélkül "segített" valaki rajtad?
Miben volt ő áldozat?
Igen hallottam szerzői jogokról csak épp itt nagyon nem arról van szó, maximum a képmáshoz való személyiségi jogát sérthettem volna, ha privát helyre rakja fel ezt a képet és nem lehetett volna rá számítani hogy boldog boldogtalan letöltheti. De igazából még a felhasználás se történt meg a részemről, mert neki küldtem vissza és nem másra használtam.
"Van egy olyan érzésem hogy te se jogon végeztél. :)"
Vicces, amikor egy bűnöző okoskodik a jogról...
ma 20:01
Kérlek akkor linkeld hogy mégis milyen törvény, szabály ellen vétettem. Sőt ha tudod hogy bűncselekményt követtem el és te nem vagy olyan beteg lélek mint amilyennek random embereket néztek, akkor kutya kötelességed hogy ezt jelentsd. Mert tudod, vétkesek közt cinkos aki néma. :)
ma 20:15
Ha innen bármelyik képet elkezdem szerkeszteni a saját örömömre és azzal jól elvagyok az okés. Ha neadj isten elküldöm annak akiről készült/aki készítette akkor már etikátlan?
Amúgy ez is vicces, hogy ez etikátlan. Amikor az etika meghatározás szerint " jóra való késztetés; a személy természetes és alapvető szándéka a jóra; arra, hogy segítse önmaga és mások életét anélkül, hogy kárt okozna." Amit meg tettem az azért vált rosszá, mert az adott csaj azt akarta belelátni.
Én értem hogy sokan gondoljátok azt amit gondoltok, de attól még ez nem lesz feltétlen igaz, hogy ezzel én bármi rosszat elkövettem volna.
Annyit lehet ebből akkor tanulni, hogy jobb rákérdezni erre, mert attól hogy valami objektíven nézve legális még nem biztos hogy kívánatos is mások számra.
ma 20:32
Azt ugye tudod, hogy ez nincs így. Ha te mondjuk otthon csinálsz egy képmontázst és alá rakod a jogvédett zenét akkor azzal nem követsz el bűncselekményt. Ha ezt elkezded mondjuk valahol vetíteni üzleti céllal akkor az már más tészta.
Én meg nem csináltam semmit se a képével amiből bármilyen hasznos lenne, amivel megkárosítottam volna őt, hanem neki ajánlottam fel. Ez amit te írsz kb. az lenne, hogy csinálok egy remixet egy számból és ingyen és bérmentve elküldöm az eredeti előadónak hogy ő keressen vele pénzt vagy használja amire csak szeretné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!