Egy bárki számára elérhető közösségi portálról leszedni egy csaj képét, photoshoppal eltüntetni róla a hibákat és feltölteni egy képfeltöltő oldalra majd a linket elküldeni neki az szemétség?
Egy ilyen tipikus fürdőszobás kép volt a csaj profilképe és bele lógott a csap, ezt szépen eltüntettem PS-el és feltöltöttem képfeltöltésre és elküldtem neki a linket, hogy használja már azt profilképnek. Erre a csaj nekem esett, hogy elloptam a képét és micsoda szar alak vagyok. Teljesen nyitott az adott oldal és azt a képet bárki láthatta regisztráció nélkül is, míg amit én töltöttem fel azt csak az láthatta akinek volt hozzá linkje.
Igaza volt, tényleg szar alak vagyok mert le mertem tölteni a képét, eltüntettem róla a csapot és feltöltöttem egy képfeltöltőre?
Nézd, ez olyan, hogy akkor sem török be hozzád és rakok rendet a polcodon, ha nyitva felejtetted az ajtód és rendetlenség van. Privát térnek számít. Jogilag nem tilos szerintem, de mélységesen etikátlan.
Ilyenkor megkérdezed, kér-e a segítségedből az előtt, hogy megtennéd.
De jelen esetben én nem törtem be hozzá, hanem azt a polcát raktam rendbe amit ő kirakott a közterületre.
Nem privát fiókból töltöttem le a képet, hanem olyanból amit a netes keresők is indexelnek és amikor már rég levette a képet még akkor is fent lesz legalább ezekben.
ma 10:47
Mért kéne engedély valami olyanra aminek a birtoklásáról pont ő mondott le azzal, hogy bárki számára elérhetővé tette? Eleve nem is használtam a képét hanem pont hogy javítottam rajta és felajánlottam hogy a jobb verziót használja.
ma 10:54
Kérlek magyarázd már el, hogy mi a beteges abban hogy segíteni próbálok úgy hogy nekem abból semmi hasznom nem származik, neki meg semmi kára, mert komolyan nem értem és szeretném megérteni.
Csináld csak nyugodtan, aztán ne csodálkozz, ha nem nagyon akar veled beszélni többet a csaj.
Plusz miért rakod oi külön képfeltöltős oldalra?
Ez tök hülye ötlet volt, a lánynak meg elég ijesztő. Még akkor is, ha nem tilos.
Csak gondolj bele: valami random idegen editálgatja a képeimet, aztán publikálja, elküldi nekem. Mit akar? Mi a célja? A többi képemmel mit csinál? Leretusálja a kutyámat? A pasimat? A bikinifelsőmet? Minek? Ilyesmit beteg lelkű, leskelődő, üldöző, sunyi emberek csinálnak, nem csoda, ha kiakadt.
Sokat elárul rólad, hogy nem érted ezt, és itt keresel a tettedre igazolást.
"Mért kéne engedély valami olyanra aminek a birtoklásáról pont ő mondott le azzal, hogy bárki számára elérhetővé tette?"
Azért, mert nem mondott le a birtoklásról, attól hogy közzétette, az még nem válik szabadon felhasználhatóvá.
"a polcát raktam rendbe amit ő kirakott a közterületre"
Attól, hogy közterületen van a magántulajdon, az még nem válik köztulajdonná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!