Tetszenek nektek az alliteráló nevek?
Amikor a vezeték-és keresztnév ugyanazzal a betűvel kezdődik.
Az ilyen nevek tetszenek jobban vagy azok, amelyek különböző betűvel kezdődnek?
Tóth Tibor, Kovács Kristóf, Barna Béla, stb.
Igen, tetszenek amikor ilyen szépen összecsengenek.
A Till Attilàban pedig semmilyen alliteràció nincs, mert a két szó nem ugyanazzal a kezdőbetűvel kezdődik. Jó lenne érteni magyarul magyarként.
Dúró Dóra 😂😂😂😂😂😂😂
Jaj nagyon nevetek bocsánat
Én azt nem értem, hogy hülyét minek kell csinálni a gyerekből mert néha nagyon össze tudják válogatni.
Mint például Veréb Valter vagy Borsi Bori vagy Kiss Xenodiké.
Mondjuk az utóbbi írásban nem alliterál de kiejtésben igen, és elég nyelvtörő.
Valahogy együtt egyik sem hangzik jól.
Nekem volt olyan kollégám, akinek az volt a neve, hogy Ferenczi Ferenc. Egy másik meg Barna Barnabás volt. Mindkettő 40 év körüli volt.
Rokonom meg Fekete Barnabàs volt, most lenne 50 év körüli. Mindenki úgy hívta, hogy "Fekete Barna". Úgyhogy régebben is csináltak bőven hülyét az emberekből a nevük miatt.
Van olyan, amikor egy alliteráló név jól hangzik,de szerintem az a ritkább.
Szóval úgy általánosságban szerintem jobb, amelyik Nem alliterál; de konkrét példákkal jobb; mert tényleg van olyan is, ami név annak ellenére, hogy alliterál , jól hangzik.
"A Till Attilàban pedig semmilyen alliteràció nincs, mert a két szó nem ugyanazzal a kezdőbetűvel kezdődik. Jó lenne érteni magyarul magyarként."
Gondolom nem azért írta, hanem csak poénból, hogy Tilla Tilla, olyan mintha kétszer mondaná egymásután, erre rájöhettél volna. Mindenki tudja mi az az alliteráció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!