Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a baj a rövid keresztnevekkel?

Mi a baj a rövid keresztnevekkel?

Figyelt kérdés

Szeretek keresztnevekkel kapcsolatos kérdéseket olvasni és megfigyeltem, hogy többször azzal érvelnek egy név ellen, hogy túl rövid. Ez miért baj? (Akkor is ez az érv, ha a kérdező nem említi a vezetéknevet.)

Általában a 4 betűsekre szokták írni.

2022. aug. 8. 15:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Az Alexandra régebben nem tetszett, de az unokahúgomnak is ez a neve, meg az unokámnak is, így idöközben megszoktam. De becézve nem igazán tetszik.
2022. aug. 8. 16:11
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is Éva vagyok, így is szólítottak mindig mindenhol. A mostani munkahelyemen van egy nő, ő is Éva,de Évikének kell nevezni, és mindenkire rászól, aki nem Évikézi.

Szóval szerintem minden nevét lehet sokféleképpen becézni, függetlenül a hosszától.

Nekem a rövid nevek tetszenek, de talán azért nem szerethetik mások, mert nem tartják elég egyedinek. Illetve sokszor van, hogy rövid nevű embereket teljes nevükön emlegetik, pl. volt tanárom, aki Nagy Pál volt, úgy hívta mindenki, mert rövidebb volt kimondani, mint a Palibácsit. Vagy az osztálytársamnak két keresztneve volt, NóraLili-nek hívtuk, ahelyett hogy becéznénk a Nórát és ahogy itt is írták, túl hivatalosnak hathat ez valakinek.

2022. aug. 8. 16:30
 13/20 anonim ***** válasza:
74%

Ez miért negatívum? :D

Nekem pl kifejezetten fontos szempont lenne névválasztásnál, hogy ne lehessen / ne kelljen becézgetni.

2022. aug. 8. 16:32
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj nincs velük. Ízlések és pofonok. Nekem meg pont a rövidebbek tetszenek.
2022. aug. 8. 18:11
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
En Sára vagyok, rövid, mégis mindenki Sarinak hiv😅 az elejen nem szerettem ha beceznek de mar megszoktam. Húgom Mira, őt senki soha nem becezi, max a barátja Mirusnak.
2022. aug. 8. 21:09
 16/20 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem vannak 3 betűs szép nevek is, Lia, Zoé, Zia vagy férfiaknál Örs. Teljesen megállják a helyüket önmagukban.
2022. aug. 8. 23:10
 17/20 anonim ***** válasza:
67%

Én Éva vagyok de én nem szeretem. Sokkal jobb lett volna egy szép, dallamos, hosszú név. Úgy irigyltem mindig is azokat akik így tudnak bemutatkozni.

A becézései meg borzalmasak.. Vica, Vicus...

2022. aug. 9. 11:38
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Szintén Éva vagyok, én sem szeretem, ha becéznek, sehogy. A Vicát kisgyerekkorom óta utálom, szerencsére kb. azóta nem is próbált senki így szólítani. Ellenben becézés nélkül szeretem a nevemet. Azt még sosem olvastam rá kifogásként, hogy túl rövid, mint keresztnév. Tény, hogy mivel a lánykori vezetéknevem is csak egy szótagos, piszok rövid volt a nevem, amíg férjhez nem mentem, de ennek is megvannak az előnyei, pl. könnyebb kitölteni bármilyen iratot. :)
2022. aug. 9. 17:47
 19/20 A kérdező kommentje:
Azt hiszem sikerült összehoznom egy Éva találkozót! :D
2022. aug. 9. 17:51
 20/20 anonim ***** válasza:
52%
Előkelőbb hangzása van egy Viktóriának vagy egy Alexandrának, mint egy Liának mondjuk.
2022. okt. 5. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!