Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a baj a rövid keresztnevekkel?

Mi a baj a rövid keresztnevekkel?

Figyelt kérdés

Szeretek keresztnevekkel kapcsolatos kérdéseket olvasni és megfigyeltem, hogy többször azzal érvelnek egy név ellen, hogy túl rövid. Ez miért baj? (Akkor is ez az érv, ha a kérdező nem említi a vezetéknevet.)

Általában a 4 betűsekre szokták írni.

2022. aug. 8. 15:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
86%
Nem vagy nehezebben becézhető
2022. aug. 8. 15:37
 2/20 anonim ***** válasza:
77%
1-es: szerintem ez csak elöny lenne, de sajnos ezeket is becézik.
2022. aug. 8. 15:42
 3/20 anonim ***** válasza:
85%

Személy szerint nekem semmi bajom velük, de lehet inkább én is egy hosszabbat választanék, mert ha később lesznek névrokonai egy közösségben, akkor hosszabb névvel könnyebb kreatívabbnak lenni és kitalálni egy egyedi becézést ha esetleg zavarja a névazonosság.

Szerintem szerencsésebb az a helyzet ha mondjuk 5 Katalin vagy Veronika van valahol mint pl: 5 Lili vagy Éva.

Persze a rövid neveknek is magvannak a maga előnyei, de általában a rövidebb vezetéknevekhez jobban is passzol egy hosszabb, jobban hangzik.

De mindenkinek más szempontok a fontosak.

2022. aug. 8. 15:43
 4/20 anonim ***** válasza:
35%

Én kizárt dolognak tartanám, hogy ha lenne gyerekem azt ne becézzem még ha rövid is a neve.

Nem tudnám ugyanúgy hívni, ugyanazon a nyers, hivatalos néven ahogyan más idegen, vagy ahogyan a hivatalokban szólítják.

Én így fejezném ki a szeretetemet.

De olyan személyt akit nem szeretek, vagy aki nem hatalmaz föl rá, azt sosem becézném.

2022. aug. 8. 15:47
 5/20 A kérdező kommentje:

Aham, ezek jó nézőpontok, köszönöm!

#1 is érdekes dolgot ír, mert például azt sem értettem soha, hogy mondjuk valakit Alexandrának hívnak hivatalosan, viszont a hétköznapokban Szandinak becézik. Akkor mi értelme volt Alexandraként anyakönyveztetni, ha nem is úgy szólítják?

2022. aug. 8. 15:49
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez vicces, én pont Alexandra vagyok :)

De ebben az a jó, hogy az egyik legsokoldalúbb név, és így varriálhatom kedvem szerint, nekem csak előnyömre vált.

Lehet azért is ragaszkodom a jól becézhető nevekhez mert az életem háromnegyede a becésésekből állt és így már hozzászoktam :)

2022. aug. 8. 15:52
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, én meg Éva vagyok, és soha nem bírtam elviselni a becézgetéseket, nekem az eredeti nevem az, ami én vagyok.
2022. aug. 8. 15:58
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát változó kinek mi jön be. Attól is függ mi a becézés.
2022. aug. 8. 16:00
 9/20 anonim ***** válasza:
68%
Amit igazán nem értek, ha az emberek hónapokig keresgélnek "megfelelő " nevet a gyereknek, akkor utána mért akarják másként szólítani? Szerintem ilyen esetben teljesen lényegtelen, mi a "hivatalos" neve, ha úgyis elferdítik.
2022. aug. 8. 16:03
 10/20 anonim ***** válasza:
84%
Én Natália vagyok és szeretem a nevem. Lehetek Nati, Lia, Tália, Nata, Tali... Az Alexandra meg a Viktória tetszik még nagyon, tekintélyt parancsoló, szép női nevek, amik egy klisé vezetéknévvel is csodát tesznek.
2022. aug. 8. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!