Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Lopják a cuccaimat a lovardába...

Lopják a cuccaimat a lovardában. Mit tudnék tenni?

Figyelt kérdés

Olyan lovardába járok, ahol csak a bértartók, lóbérlők és felestartók vannak, mindenki gimis, egyetemista vagy felnőtt, nincs iskolalovagoltatás, szóval nem kisgyerekek játszanak a cuccaimmal, hanem tényleg lopják őket.

Eddig leginkább lóápoló cuccaim tűntek el, ezek oké, hogy nem olyan drágák, de ha valamiből csak egy van, akkor újat kell vennem és nekem ezzel akkor is kárt csinálnak. De pl. rengeteg lovaglópálcám is eltűnt, illetve egy pár ínvédőm (ez azért nem olcsó), több pár kesztyűm.

Tegnap nagyon kiakadtam, mert egy nyeregalátétem tűnt el, ezért írom a kérdést is. Elég drága volt és ajándékba kaptam valakitől, szóval ez így nekem most úgymond duplán rossz, mivel mégiscsak ajándék, fontos volt.

Nem tudom, mit csináljak. Szekrény van, de nem zárható, engedély nélkül nem szerelhetek fel rá zárat, hiába a saját cuccaim vannak benne, kamerák sincsenek. Sajnos a tulaj nálunk csak legenda, egy edző igazgatja az egész lovardát. Egyébként ő is panaszkodott, hogy eltűnnek cuccai, ahogy pár barátnőm is, nem én vagyok az egyetlen.

Ha voltatok hasonló helyzetben (nem feltétlenül lovardában), mi történt, hogy derítettétek ki, hogy ki lop? Hogyan tudnám kideríteni? Mit tegyek?

2022. aug. 7. 10:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Tegyél bele egy mobilt, amin be van kapcsolva a kamera, de lánccal, vagy valamivel kösd le a táska belsejébe. Lesz meglepi a személynek:).
2022. aug. 7. 10:46
 2/7 anonim válasza:
30%
Lakatold le a táskádat.
2022. aug. 7. 11:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Anyám munkahelyén pénzt lopdostak. Kollégákkal eldugtak egy GoPro-t, ami vette a direkt előhagyott pénzt. A bankjegyeket meg is jelölték tollal, hogy be lehessen később azonosítani. Pár nappal később egy kollégától búcsúztak.
2022. aug. 7. 11:04
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én már rég kicsaptam volna a balhét, elég egy cuccnak is eltűnnie. De nyilván ha agresszíven lépsz fel, lehet semmi nem fog történni, hacsak nincs pár olyan ember még a lovardátokban aki becsületes, és segítene kideríteni.

Egyáltalán nem kellett volna ennyi időt várni, mert látod tovább meglopott az a személy, mert nem csináltál ügyet belőle.

Ha nem akarsz balhét, szólj a lovardavezetőnek, hogy történt-e már ilyen, tudna-e valakire tippelni, esetleg valaki nagyobb tekintélyű ember össze tudná-e hívni a bagázst felhívni rá a figyelmet, talán úgy lenne hatása hogy ne legyen több eset.. nyilván bárki lehet ennyi ember között.

2022. aug. 7. 11:09
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Valahova az öltöző sarkába rejts el egy kis kamerát vagy telefont ahol nem látszik

Hamar meglesz a tettes és a videóval fel is tudod jelenteni, hacsak nem adja vissza a többi cuccod is

Hidd el másnap visszahoz mindent

2022. aug. 7. 11:19
 6/7 A kérdező kommentje:

#4 Régebben az volt a gond, hogy csak ilyen 500-3000 ft közötti tárgyaim tűntek el, ráadásul egy lóápoló cucc nem valami jellegzetes, bárkinek lehet olyanja, nem gyanúsíthatok meg senkit azért, mert neki is van. A lovatdavezetővel már beszéltünk, akar kamerákat felszereltetni, de mivel a tulaj pénzeli a lovardát, nem tudjuk, mikor lesz ez lehetséges.

A kamerás válaszokat köszönöm, majd kitalálom valahogy, mit és hogyan lehetne.

2022. aug. 7. 11:34
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Hívj rendőrt, ha eltűnik valami. Ha kijött az mindenkit visszatart, és mindenki szépen kipakol. Aki lebukik azt feljelentheted, és a lovarda is kitilthatja. Nyugi, lecsukni nem fogják, maximum bírságot kap. Meg felveszik a jegyzőkönyvet.

Ha ezt nem mered meglépni menj át másik lovardàba. Vagy vannak ilyen zárható làdàk(nekem ilyen bőröndöm is van), tedd abba a cuccaid, és zárd le azt. Tedd úgy a szekrénybe. Az egész bőröndöt csak nem fogja senki ellopni, az már igen feltűnő lenne.

2022. aug. 7. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!