Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Egy lovardában hivatalosan...

Egy lovardában hivatalosan hány ló lehet minimum?

Figyelt kérdés

Nincs köze semmihez csak érdekel a dolog.

Elolvastam a rendeletet amibe benne van hogy mennyi lehet a ló életkora, papírok, mekkora helyet kell biztosítani...stb. de olyat nem találtam hogy mennyi db-nak KELL lennie

2022. jan. 20. 23:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha már elolvastad és láttad, hogy meg van határozva, hogy mekkora helyet kell egy lónak biztosítani, akkor az nem ötlött-e fel a fejecskédben, hogy emiatt a lovak létszáma a lovarda nagyságától függ?!
2022. jan. 20. 23:05
 2/4 anonim ***** válasza:
84%
Tudtommal akár 2 lóval is nyithatsz lovardát. Nyilván értelme nem sok van, mert akkor pár lovast tudsz csak fogadni egy nap.
2022. jan. 20. 23:21
 3/4 anonim ***** válasza:
49%
Egyse. A lovarda lehet lovarda lo nelkul is.
2022. jan. 20. 23:27
 4/4 anonim ***** válasza:

"A szolgáltatási helyen legalább öt, egyenként legalább négyéves, lóútlevéllel rendelkező lóval kell rendelkezni, melyek megfelelnek a vonatkozó állategészségügyi szabályoknak. Ahány ló, annyi használható állapotú lószerszám megléte is feltétel."

De ez a fix lovardákra vonatkozik. Mondjuk nem tudom mi a helyzet azzal, ha valakinek megvan a képzettsége, de otthoni magánlótartó (és van vállalkozóija és vizsgázott iskolalova) és rendezvényekre kitelepül és ott végez lovas-szolgáltatást, lásd sétáltatás. De amúgy tán erre NÉBIH választ tud adni, mert a vizsgáztatás is hozzájuk tartozik.

2022. jan. 21. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!