Egy lovardában hivatalosan hány ló lehet minimum?
Nincs köze semmihez csak érdekel a dolog.
Elolvastam a rendeletet amibe benne van hogy mennyi lehet a ló életkora, papírok, mekkora helyet kell biztosítani...stb. de olyat nem találtam hogy mennyi db-nak KELL lennie
"A szolgáltatási helyen legalább öt, egyenként legalább négyéves, lóútlevéllel rendelkező lóval kell rendelkezni, melyek megfelelnek a vonatkozó állategészségügyi szabályoknak. Ahány ló, annyi használható állapotú lószerszám megléte is feltétel."
De ez a fix lovardákra vonatkozik. Mondjuk nem tudom mi a helyzet azzal, ha valakinek megvan a képzettsége, de otthoni magánlótartó (és van vállalkozóija és vizsgázott iskolalova) és rendezvényekre kitelepül és ott végez lovas-szolgáltatást, lásd sétáltatás. De amúgy tán erre NÉBIH választ tud adni, mert a vizsgáztatás is hozzájuk tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!