Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Gyakori vagy a ritka nevek...

Gyakori vagy a ritka nevek hívei vagytok?

Figyelt kérdés

Én Márti vagyok, 90-ben születtem.

Nagyon szeretem a nevem, ritka, szép. Pl örülök, hogy nem Alexandra vagyok, mert gimiben volt belőlük 5 és még két Alexa.

2022. aug. 7. 08:22
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
71%

Ugyanúgy vagyok, mint a 10. Amúgy sosem értettem az ilyen felfogású embereket, hogy "nEm AkArOm, hOgY a GyEreKeM lEgYeN aZ 5. hAnNa Az OsZtÁlYbAn", mármint mi van akkor, ha van több ugyanolyan nevű gyerek is? Attól, hogy van 4 Hanna az osztályban, a tiéd meg pl. Leokádia, még nem lesz különlegesebb, szebb, jobb, okosabb, mint az a 4 Hanna nevű kislány.

Nekem elég ritka nevem van, legalábbis életem során kb. 2 emberről hallottam, akit így hívnak és mindig is utáltam, az iskolában mindig átkereszteltek egy rövidebb, hasonló hangzású névre és amikor szóltam, hogy nem akarom, hogy úgy hívjanak, közölték velem, hogy hát nekik meg bonyolult azt a plusz 3 hangot kiejteni. Amikor valahol meg kell mondanom a teljes nevem, pl. ha időpontot foglalok valahova, sose tudják leírni és visszakérdeznek, hogy "az N hosszú N?". Sokkal jobban szeretném, ha pl. Hannának hívnának, mert senki se problémázna rajta, meg rövid is és legalább nem keresztelnének át.

2022. aug. 7. 12:21
 12/27 anonim ***** válasza:
A szép nevek. Inkább legyen sokmindenkinek egyforma, minthogy bárkinek is "ronda" neve legyen. Inkább hozzámondanám a vezetéknevet mindig; minthogy "ronda" néven kelljen hívnom valakit. Tehát akkor inkább legyen sok egyszerű/avagy szép egyforma; ritka ronda nevek.
2022. aug. 7. 22:30
 13/27 anonim ***** válasza:
58%
Egyik se igazán, de a ritka, különleges nevek többségétől a hátam is borsódzik. Én is a közepesen gyakori, normális neveket kedvelem, de mondjuk ha egy gyakori név nagyon tetszene, nem tartana vissza attól a gyakorisága, hogy azt adjam.
2022. aug. 8. 11:19
 14/27 anonim ***** válasza:
83%
Közepesen gyakori. A tavalyi top10 lista lánynevei közül pl. egyiket sem választanám. A fiúk között akad azonban, ami tetszik. De nem valószínű, hogy adnám a gyermekemnek. Engem nem annyira zavarna a gyakori név, bár tudom milyen kellemetlen lehet, ha többen viselik ugyanazt a nevet, és a "nem te, a másik!" 50x elhangzik egy nap. Nincs túl gyakori nevem, de ettől függetlenül jutott belőle kettő még általános iskolásként egy osztályba. Szóval ez is lutri dolog. :D
2022. aug. 8. 19:02
 15/27 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem nem az a kérdés, hogy gyakori vagy ritka. Hanem az, hogy magyar eredetű-e?

Gondolj bele: a világon hány ország van, ahol az Alexandra nevet adják, és hány, ahol mondjuk a Bíbort? Hollandiában adnak bárkinek is Csengét? Akkor Magyarországon miért adják a nem magyar eredetűeket?

Meg kellene becsülni saját, különleges és gyönyörű szép neveinket. És az lenne a jó és természetes, ha nálunk ezek a régi magyar nevek lennének a tömeg nevek.

2022. aug. 19. 10:12
 16/27 anonim ***** válasza:
67%

Mát bocsi de adjad te a gyerekeidnek ezeket az idióta Bíbor és társai neveket.

Inkább legyen valakinek egy jól érthető nemzetközi neve, mint, hogy azt se tudják róla külföldön, hogy fiú-e vagy lány az illető, ki sem tudja senki sem mondani, és rajta röhög mindenki.

Egyszer írta is itt egy anyuka, hogy kinn élnek Skóciában, és több magyar gyereknek is ősmagyar nevei vannak és kb az egész óvoda rajtuk röhög.

Amúgy meg neked a Csenge az hol a bánatban különleges? Az is már régen el lett csépelve. Nem beszélve a Zselykéről meg a Nimródról stb.. Pont, hogy divatban vannak már egy ideje ezek a régi magyar nevek.

Az, hogy valaki magyar az nem azt jelenti, hogy köteles magyar nevet adni a gyerekének, egyáltalán nem kéne természetesnek lennie.

Te adjad ha akarod, de más meg majd eldönti mit akar.

2022. aug. 23. 15:50
 17/27 anonim ***** válasza:

Kedves 16-os hozzászóló!

Az összes fenti hozzászólásban, bárkitől olvastál olyat, hogy egy név javaslatra azt írta volna, hogy "idióta"? Nem, senki sincs olyan alacsony érzelmi intelligenciával megterhelve, mint te. Ez persze erősen árnyékot vet álláspontod további részeire is. A külföld - elnézést -, a Külföld nagy szó! De leginkább csak annak, aki leidiótáz bárkit is a neve miatt...

Ne keseregj, az ember személyisége képes a fejlődésre! És én teljesen biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb te is el fogsz indulni ezen a hosszú és rögös úton! Hajrá!

2022. aug. 23. 16:47
 18/27 anonim ***** válasza:
54%

Ha más leszólhatja a külföldi neveket akkor én is leszólhatom a régi magyar neveket. Na mert aztán a külföldieket nagyon érdeklik a magyarok, a "réi magyar" is egy nagy szó.

Nem kesergek, attól még, hogy te itt rém higgadtnak tűnve erőlködsz a rettentő intellektuális irományoddal, attól még nem fogsz okosabbnak tűnni, és ugyanúgy a te véleményed sem fogja jobban érdekelni a kutyát sem.

Egyébként nem én írtam, hanem egy anyuka, hogy kint röhögnek a gyerekek nevén.

De nekem mindegy, csak nem bírom mikor valaki meg akarja mondani, hogy minek kéne a természetesnek lennie, egy olyan dologban ami ízlés dolga. Ez is nagy intelligenciára vall.

2022. aug. 23. 16:59
 19/27 anonim ***** válasza:
Hosszasan magyarázkodsz. És kínosan-védekezve érvelsz. Pedig egyszerűen csak annyi a teendőd, hogy belátod: senki nem idiótáz le más embert pusztán a neve miatt.
2022. aug. 23. 18:01
 20/27 anonim ***** válasza:

Hagyjátok már abba ezt az értelmetlen vitát! Nem ez volt a kérdés, nem is értem minek kellett ezt a magyar név dolgot fölhozni.

15

Attól nem lesz a gyereked magyarabb ha magyar nevet adsz neki.

Elég sértő lehet ez a nézeted sok szülő számára. Fejezd már be!

2022. aug. 24. 08:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!