Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Más is fél attól, hogy elfelej...

Más is fél attól, hogy elfelejtik, ha meghal?

Figyelt kérdés
Az mondják az ember addig "él" Amíg valaki őrzi az emlékét. Ez nyilván mindenkinek mást jelent, de mi van, ha halálos után senki sem "tart életben"? Mivan, ha olyan lesz, mintha nem is léteztél volna sohasem. Persze, a család tagjai egy ideig emlékeznek majd, de idővel ők is elfelejtenek majd. Úgy értem, gondolj bele. Te gondolsz pl az ükszüleidre, szépszüleidre stb.? Szerintem ezzel kevesen vannak így. Őket is meggyászolták a gyerekeik, unokáink, dédunokáik, de te már lehet azt sem tudod kik voltak ők. Egy idő után, tetszik vagy sem, feledésbe merülsz. Nem félek a haláltól, sosem féltem. Én attól félek, hogy elfelejtenek. Hogy nem leszek más, mint egy név és két szám egy táblán. Számomra ez a rémisztő. Szeretnék valami olyasmit tenni, amiről tudom azt, hogy az emberek nem felejtenek el. Ez csak számomra ennyire fontos, vagy más is van így ezzel?

2022. aug. 4. 21:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%
Nem érdekelne túlságosan.
2022. aug. 5. 11:31
 12/16 anonim ***** válasza:
Fura. Én pedig mindig a "világ legeldugottabb helyén" akartam élni, hogy már életemben elfelejtsenek.
2022. aug. 5. 17:51
 13/16 Senior Séf ***** válasza:
100%
Ezért van az, hogy mindenki valami maradandót szeretne alkot, világra hozni. A legtöbben erre a gyermeknemzésben találják meg a módot.
2022. aug. 5. 18:08
 14/16 anonim ***** válasza:
64%
Ezért jó a budhizmus, megvilágosodásra törekedni és felismerni, hogy nem egy különálló entitás vagy a mindenségtől, hanem ugyan úgy te vagy minden ahogy minden te… egyből nem fohlalkoztatnak ilyen f@sz gondolatok
2022. aug. 6. 10:12
 15/16 anonim ***** válasza:
54%

"Más is fél attól, hogy elfelejtik, ha meghal?"

Én nem.

A túlvilágon tovább fogsz létezni.

Itt meg mind1 ki emlékszik rád, mert ők is a túlvilágra kerülnek majd.

2022. aug. 6. 19:55
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
#9 Megfogalmazta, hogy ígyis-úgyis el fognak felejteni, akármekkora dolgot is csinálsz. Nem érdemes ez miatt stresszelni. Engem igazából hidegen hagy, hogy ki mennyi ideig emlékszik rám.
2022. aug. 21. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!