Lehet teljesen logikus lépés az öngyilkosság?
LEHET, csak nem feltetlen fogadják el kivülállók.
Pl. ha tudom, hogy rákos vagyok vagy demens (vagy egyéb komoly betegség esetén), meggyógyulni nem fogok, csak testi vagy/és lelki leépülés vár rám, akkor számomra logikus, hogy idöben kilépek ebböl a helyzetböl a magam (emberi méltóság) és a környezetem érdekében.
Egyébként ezt így is tervezem, szóval nem csak szövegelés. De egyelöre még nem aktuális.
Van olyan helyzet amikor van létjogosultsága az öngyilkosságnak. Ha pl tudod, hogy kínok között fogsz meghalni akkor egyszerűbb főbe lőni magad.
Vagy aki gyógyíthatatlan beteg és évei vannak hátra azoknak van kitalálva az eutanázia, átsegítik őket humánus módszerrel a túlvilágra.
Én tuti az lennék ha biztosan tudnám hogy az állapotom olyan szintre csökken hogy kiszolgáltatottá válnék.
Engem nem fognak forgatgatni az ágyban meg pelenkázni. Mindezek tetejében meg még fájdalmaim is vannak... hát kinek kell az? Írnék egy végrendeletet aztán jóccaka. Ez 1000%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!