Tényleg attól lesz manapság valaki rossz ember, hogy nem támogatja a kényelmi abortuszt?
A kényelmi abortusz=nem kiskorú az illető, a nagyszülők támogatnák az anyát, hogy ő meg az unoka ne létminimum alatt éljenek az első éveikben, de a csajszi elabortálja, mert nem akar még/egyáltalán gyereket nevelni?
Szerintem ezt nem kéne elítélni jobban, mint a "nagyiék nyakára szülést". Minden családnak más az értékrendje, mást fogad el. Ha hazaállítanék terhesen, anyámnak kb mindegy lenne, hogyan döntök, mert ő anno 19 volt, mikor szült, a szülei neki is ott voltak, valahogy megoldták. Most nyilván nehezebb lenne a mai árak mellett meg okozna nem kicsi FOMO érzést az a gyerek.
Szóval én nem tudom mit csinálnék ilyenkor, de a "kényelmi abortusz" számomra nem lenne egy kényelmesen meghozott döntés, mert végig azon gondolkodnék, mi lehetett volna velem meg a gyerekkel, ha életben lenne és később tuti eszembe jutna, hogy "ó, most lenne 8 éves" meg ilyenek. És egy csomó nő van így. Csak sokaknak tényleg nincs reális lehetősége rá, hogy megtartsa.
20/l
4
Szerintem ezzel a "kényelmi abortusz"megnevezéssel arra gondolhatott a kérdező ha valaki csupán csak a saját majdani "kényelmét" szem előtt tartva dönt az elhajtás mellett.Tehát az egészségét nem veszélyeztetné a szülés.Anyagilag sem okozna gondot a gyermek.Hanem a döntés meghozatalánál az lebeg a szeme előtt,hogy amennyiben megszületik a gyerek,akkor az csak nyűg lesz.Nem mehet nyaralni,utazgatni kénye kedve szerint..stb.És mindenben a gyermekhez kell alkalmazkodnia.
Maximum egy ámltalam ismert esetet tudnék esetleg kényelmi abortusznak nevezni.
Anno láttam Facen egy környezettudatos, zero waste csoportban, hogy a pár nem talált műanyagmentes módot a védekezésre, viszont találtak valami olyan terhességi tesztet, ami tán lebomló anyagból van. És az volt a tervük, hogy nem védekeznek, majd ezzel a zero waste teszttel figyelik mi lett az eredmény aztán ha összejön a gyerek, megy a csaj abortuszra.
Na ez beteg.
Egyébként az ilyen idióta törekvéseken kívül mindenkinek joga van az abortuszhoz, ezért nem lehet senkit elítélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!