Az 50-60-70-es korosztály miért mondja a 20-35 év közti nőkre, hogy "kislány"?
Az én értelmezésemben a kislány 0-13 éves korig, utána lány, aztán nő kb 18-20 éves korától.
Nagynéném 60 éves, unokabátyám 32 és 28 éves, önálló, független nő a barátnője.
A nagynéném és a nagymamám (83), mindig csak úgy emlegetik, hogy a "kislány"
Vagy amikor a boltban egy 30-40 év körüli a pénztáros, ő is..
Vagy a körzeti orvos egy 34 éves nő lett és őt sem a doktornőnek hívják, hanem "kislány"
Ugyanez a védőnőnevel, postás kisasszonnyal...
Engem rohadtul idegesít...
30 éves korig nyugodtan lehet lánynak a hívni a lányokat nem formális környezetben.
A 18-20 éves pedig tini. Nemileg nő, de inkább nem használnám rájuk a "nő" szót, pedig magam is 25 alatt vagyok.
Én is ezt mondom, mert hozzám képest kislányok.
Kvára irigylem a problémáidat h ez idegesít a legjobban, soha ne legyen ennél nagyobb gondod az életben. :)
Eléggé furcsa szokása a korosztályomnak. Az érdekes az, ebben, hogy egyáltalán nem bántó, lenéző céllal teszek így, hanem pont, hogy a "burkolt" tiszteletem jeléül szólítom meg hasonló stílusban a kolléganőimet. Eszem ágában nincs megbántani olyan keményen dolgozó nőnek, akik a férfiak között is megállják - fizikailag is - a helyüket nap mint nap!
Őszintén szólva eszembe sem jutott soha, hogy ez esetleg bántó lehet a számukra, - azt gondoltam, hogy azon a helyén kezelik ezt a gesztusomat, ahová valójában való is!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!