Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az 50-60-70-es korosztály...

Az 50-60-70-es korosztály miért mondja a 20-35 év közti nőkre, hogy "kislány"?

Figyelt kérdés

Az én értelmezésemben a kislány 0-13 éves korig, utána lány, aztán nő kb 18-20 éves korától.

Nagynéném 60 éves, unokabátyám 32 és 28 éves, önálló, független nő a barátnője.

A nagynéném és a nagymamám (83), mindig csak úgy emlegetik, hogy a "kislány"

Vagy amikor a boltban egy 30-40 év körüli a pénztáros, ő is..

Vagy a körzeti orvos egy 34 éves nő lett és őt sem a doktornőnek hívják, hanem "kislány"

Ugyanez a védőnőnevel, postás kisasszonnyal...

Engem rohadtul idegesít...

2022. júl. 26. 00:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is tapasztalom. Talán az ő szemükben azok vagyunk. Mert mondjuk a gyerekei/unokái korosztály vagyunk, így az ő szemükben azok vagyunk. Az is lehet, hogy valóban szinte annak néznek. Én 23 éves vagyok, de rengetegszer elkérik a személyimet is, kb 16-nak ha kinézek. Talán később ez még a hasznunkra lehet.
2022. júl. 26. 00:46
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

30 éves korig nyugodtan lehet lánynak a hívni a lányokat nem formális környezetben.

A 18-20 éves pedig tini. Nemileg nő, de inkább nem használnám rájuk a "nő" szót, pedig magam is 25 alatt vagyok.

2022. júl. 26. 00:52
 3/9 anonim ***** válasza:
89%
Azért, mert a gyerekeik lehetnének, és így az ő szemükben kb. gyerekek is maradnak örökre. Vagy neked az kevésbé lenne taszító, ha egy apád vagy nagyapád korú pali NŐNEK tekintene 18 éves korodtól kezdve, és úgy is viselkedne veled?
2022. júl. 26. 02:45
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is ezt mondom, mert hozzám képest kislányok.

Kvára irigylem a problémáidat h ez idegesít a legjobban, soha ne legyen ennél nagyobb gondod az életben. :)

2022. júl. 26. 03:14
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
24 vagyok és a 34 éves főnököm is volt, hogy lekislányozott :DD Engem amúgy nem zavar, amúgy is mondták már mások is, hogy fiatalabbnak nézek ki a koromnál, az egyik munkatársam egy pár hete azt mondta, ilyen 18-19-nek gondolt, szóval ha kislánynak hívnak, az számomra azt jelenti, fiatalnak néznek. Ami nem baj
2022. júl. 26. 03:48
 6/9 anonim ***** válasza:
86%

Eléggé furcsa szokása a korosztályomnak. Az érdekes az, ebben, hogy egyáltalán nem bántó, lenéző céllal teszek így, hanem pont, hogy a "burkolt" tiszteletem jeléül szólítom meg hasonló stílusban a kolléganőimet. Eszem ágában nincs megbántani olyan keményen dolgozó nőnek, akik a férfiak között is megállják - fizikailag is - a helyüket nap mint nap!

Őszintén szólva eszembe sem jutott soha, hogy ez esetleg bántó lehet a számukra, - azt gondoltam, hogy azon a helyén kezelik ezt a gesztusomat, ahová valójában való is!

2022. júl. 26. 04:11
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem bunkóság. A doktornő nem kislány, hanem doktornő. Attól, hogy még öreg, vegye észre, hogy nem mindenki gyerek, aki fiatalabb nála. 20 éves kolléganő szerint aki nála fiatalabb, az kislány, aki idősebb, az néni. Elég ostoba szegénykém. Munkahelyen én égek már miatta.
2022. júl. 26. 07:30
 8/9 anonim ***** válasza:
71%
Gondolom, te is vagy kemény 18 éves és már naaaaagyon felnőtt nőnek érzed magad. Pedig irtó messze vagy tőle, pláne amíg ilyeneken képes vagy megsértődni idős emberektől. Igen, a 83 évesnek a 40 éves is majdhogynem az unokája lehetne. Amíg tisztelettel beszél, rendesen viselkedik vele, mi a baj? Meg te egyáltalán miért avatkozol bele?
2022. júl. 26. 09:21
 9/9 A kérdező kommentje:
25 vagyok, önálló,független,felnőtt nő, erre kislányoznak az 50-60évesek. Mintha nem lennék egyenlő fél
2022. júl. 28. 01:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!