Hogy illik írni egy embernek akivel ilyen a viszonyom? (bővebben lent)
Szóval volt egy esemény ahol fotóztak, és fotós mondta hogy ha véletlen nem rak ki valamilyen képet, akkor írjunk neki és elküldi.
A fotós jóval idősebb mint én, de azt mondta inkább tegezzük.
(Őszintén, baromi introvertált vagyok és nem tudom hogy fogalmazzak meg neki egy egyszerű messenger üzenetet anélkül hogy kínos lenne.)
Szerintetek hogy kell egy ilyet megírni, milyen megszólítással?
Ha introvertált vagy ne szaporítsd a szót csak kérdezd meg illedelmesen Messengeren:
"KÉPEK??"
Tudni fogja miről van szó és készséggel továbbítani is fogja őket
Szóval az a gond, hogy tegezned kell őt? Ezt megoldhatód úgy, hogy más embert képzelsz el a ő helyébe és úgy írod neki meg a üzenetet. Vagy csak simán írd neki meg, hogy:
Tudom, hogy maga azt mondta tegeződjünk viszont én nem érzem ezt megfelelőnek mivel gyerekkorom óta úgy voltam tanítva, hogy a magazással a tiszteletet adjuk meg a másiknak. És mert maga nagyon kedves ember és a professzionális hozzálásából adódóan továbbra is magazin szeretném magát.
Vagy valamit ebben a formában írj neki. Biztosan megérti.
Azt mondta, hogy tegezd, tehát tegezd!
"Helló! XY vagyok, [itt és ott] találkoztunk, azt mondtad, elkérhetjük a képeket. Átdobnád őket? Köszi!"
Ez így szerintem elég is, de talán nem árt, ha tudsz még hozzá írni valamit, amitől kevésbé direkt. Megkérdezheted, hoyg van, mi újság vele azóta, vagy egy mondatban visszautalhatsz arra az eseményre / fotózásra. Pl. ha más képeket megkaptál már, akkor megírhatod neki, hogy tetszettek (ha tényleg tetszettek).
És ne felejts el udvariasan az elköszönést se.
Szia kedves xx vagy xy!
Azért kereslek, mert jelezted nekünk, ha van olyan rendezvény kép amire szükségünk lenne, de elfelejtetted megosztani akkor szóljunk neked. Szeretnék szólni, hogy szeretnék kérni szépen olyan rendezvény képet amin szerepelek. Előre is köszönöm a segítőkészségedet és a munkádat utólag.
Minden jót!
XY vagy XX
Ha csak te neked kell akkor átírod E/1. személybe.
2-es, 3-as vagyok
* Ha csak neked kell
Bocsánat elírtam. Ez így hülyén hangzik.
illetve van egy mondat ami szóismétlés javítom
* Kérek szépen olyan rendezvény képet amin szerepelek.
Ez nem introvertáltság.
Egyébként meg:
"Szia, XY vagyok a ZX rendezvényről és szeretném elkérni a WV képeket, amikor ekkor meg akkor csináltál, mert nem láttam kirakva"
Ha kedves akarsz lenni: "Vízjelet nyugodtan tehetsz rá, saját használatra kell"
Előre is köszönöm
XY"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!