Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért ítélik el ennyire a...

Miért ítélik el ennyire a "drogosokat"? (a nem függőket is, aki csak néha, stbstb)

Figyelt kérdés

Mármint persze, értem én, fúj szúrja magát meg bevesz egy bogyeszt vagy elszív egy cigit, de úgy ténylegesen, a társadalmi elvárásoktól eltekintve teljesen csak a saját véleményed alapján, mi az ami annyira ellenszenves bennük?

Nem minden drogfogyasztó egy utolsó csöves, vannak akik ésszel bánnak ezekkel. Persze vannak kattogósak, akik nagyon durván ráállnak valamire, de pl aki szinte csak füvezik azzal mi a jó isten gond van? Senkinek sem ártanak (vannak mindenhol szélsőséges példák, de hát mi a franc bajod van neked azzal, ha ebben a szar világban valahogy boldogsághoz akar jutni?)

Még az alkoholistákat sem kezeljük le ennyire. Pedig lehet ott vagy te, vagy akár apád, aki naponta megiszik mittudjam én mennyi sört, meg lehúz egy-két felest, mégsem nevezzük alkesznek, aki néha tol valamit az meg már egy büdös drogos és meg kell halnia...

Nagyon mély, őszinte és kifejtős válaszokat szeretnék. Jó lenne más emberek nézőpontjait is látni, nem csak azt, hogy fuj drogos kocsog es ennyi.

2022. júl. 13. 22:00
1 2
 11/20 Katona Dius ***** válasza:
66%

Férjem,mikor megismerkedtünk alkalmanként szívott füvet,azóta abba hagyta,de engem akkor sem zavart.

Két dolgot tudok,ami miatt szerintem él ez a kettősség.

1. A drogrol mindig csak rosszat lehet hallani, és az emberek csak azt az oldalát ismerik. Ha valaki csak néha néha elszívó egy cigit,azon nem látszik feltétlenül, így nem tudják,hogy nem minden esetben olyan végzetes,mint gondolják. Könnyen rá lehet szokni,igen, én is láttam olyat aki tönkre ment miatta,de ez is olyan mint bármi más,amire rá lehet szokni. Onfegyelem.

2. Az alkohol sokkal régebb óta a társadalom része,egyszerűen sokkal elfogadottabb. Mégha nagyobb eséllyel is futsz össze egy agresszív alkoholistaval,mint egy begőzölt,agresszív drogossal (felénk legalábbis az alkeszek gyakoribbak), mégis valahogy azt valahogy jobban lenyelik az emberek. Szüleink isznak (néha néha egy sört vagy kis bort), nagyszüleink ittak,dedszuleink ittak, és így tovább vissza evezredekig. Mi is iszunk (már aki).

Még van az a szokás,hogy kulturáltan is lehet inni,lereszegedes nélkül. Az enyhébb drogokra,ami nem okoz olyan nagy tudatmodosulast arra viszont megy a fúj,mert az nincs olyan régen a társadalomban és sokan nem is ismerik őket igazán,csak a negatív dolgokat.

Én soha nem drogoztam és soha nem is tervezem. De az alkoholistákat jobban elítélem,mint azt aki alkalmanként elszív egy füves cigit.

2022. júl. 14. 08:27
 12/20 anonim ***** válasza:
63%

"Érdekes módon Hollandiában pl a varázsgomba is legális."

Ez ebben a formában nem igaz. A varázsgomba Hollandiában is illegális kb 15 éve, de volt egy kiskapu, ami alapján a tiltás nem vonatkozott azokra a gombákra, amik a föld alatt nőnek (truffles). Ezt a kiskaput végül sosem zárták be. Lehet ezzel akarnak minket eltántorítani a gombázástól személyes tapasztalatok útján, mert egy sima kis gomba helyett a hányadék ízű truffle-t kell így ennünk, ráadásul 3x mennyiségben. haha

2022. júl. 14. 14:38
 13/20 anonim ***** válasza:
75%

Nem ítélem el a drogosokat, de messze távol áll tőlem az, ahogy beszélnek egyesek arról, hogy "legalizálni kellene, mint Hollandiában... Blabla..."

Azért, mert szerintem nem normális, nem egészséges, és nem jó érzés kiütve létezni. Az alkoholt detto ide sorolom. Szerintem az egészséges, jó lét nem ez, és inkább sajnálom azokat, akik valami miatt ezt használják...aki azt állítja, hogy ez neki jó, hát szerintem nagyon nem igaz. Tuti, hogy valami nem stimmel a lelki világában. Hazugságban élni is sz. r.

2022. júl. 14. 17:24
 14/20 anonim ***** válasza:
81%
Off téma, de azért aki eljut arra a szintre hogy "szúr" az már nem éppen a "kezdő" kategória :D
2022. júl. 14. 19:35
 15/20 anonim ***** válasza:
69%
#12 de igaz. Headshopban lehet venni gombatelepet és otthon tudsz termeszteni magadnak. A trüffelt meg már úgy veszed meg, hogy fogyasztható állapotban van, míg a varázsgombát ilyen formában valóban nem lehet beszerezni a boltból. A telepet viszont igen, amiből aztán kinő a rendes varázsgomba, ha jól csinálod.
2022. júl. 15. 11:27
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak egy másik jogi kiskapu, ami indirekt módon vezet nagy eséllyel törvénysértéshez. A spórákra valóban nem vonatkozik a tiltás, de a kifejlett gombákra igen. 0,5g száraz és 5g friss gomba alatt azonban tényleg nincs jogi következmény birtoklás esetén. Egy átlagos kit azonban ennél többet termel.

Nem idegesíteni akarlak a szőrszálhasogatással, csak arra akarok rámutatni, hogy a holland kormány is csak fél szívvel áll bele a dologba és közel se annyira liberálisak, mint ahogy az átlag magyar gondolja.

2022. júl. 15. 12:20
 17/20 anonim ***** válasza:
83%

Nekem csak a tudatmódosító drogokat használókkal van gondom. Nekem volt 2 pasim, akik éltek ezzel. Az egyik eltitkolta kezdetben, jól keresett, sok barátja volt, okos volt, de mint tiszta párja észleltem. Kb. napi 24 órában elnyelte az életem, össze vissza hangulatú volt nemtudtam követni elmenni rajta, két véglet volt, hazudozott össze vissza. Majd amikor kiderült h drogozik, s h nekem az nem... , halálra alázott.

Másik pasi ugyanez, csak ő nem alázott, ő sajnos mindentől is függő beteg, időben szólt ő csak részben titkolta(azt mondta csak füvezik de kiderült h nem csak azt tolja) . Hol pörgött hol lenyugodott, hol agresszívabb volt hol kenyérre kenhető, de sokszor beszélt badarságokat.Ő meg is csalt.

Mindketten parajonás, bipoláris viselkedést mutatott. Ha kellett a cucc mindent leszartak, csak a beszerzés számított, még a saját gyerekük sem érdekelte olyankor.Azokat tartják maguk körül akiket tudnak irányítani, manipulálni. Eszméletlenül önzőek voltak, mert csak az számított amit ők akartak, sokszor ennek érdekében megjátszották magukat, bebeszélni akartak dolgokat, addig voltak kedvesek míg csak maguk érvényesültek...Hatalmas ego dolgozott bennük, a másik pillanatban meg mint egy 3 éves kisgyerek. Igazi energiavámpírok... Nem érvényesült sose amit én is szerettem volna az életben. Sokszor sajnáltatták magukat a múltjaik miatt.

S igen az ilyen emberek a tisztákat is tönkretehetik mentálisan, felelőségtudatlanok, megbízhatatlanok. Ezért kerülik őket.

Én eleinte sajnáltam őket, de mára nem. Őket sem érdekli h mit tudnak okozni lelkileg az embertársaiknak, ráadásul senkinek nem tartanak pisztolyt a fejéhez h ezekkel a szerekkel éljenek. Ő döntésük hogyan élnek, csak akkor boldogítsák azokat akik szintén ezen szerekkel élnek.

Emlékszem az alkoholísta nagyapám anno leszídott h dohányzom, mondtam neki ja, csak ha én elszívok egy cigit maga nem kékül be és nem zavarodik meg, míg a mama az ő piálásától szines s rottyant lett. Nos az alkohol és drog ugyanaz, ugyanúgy tudatot módosít. De az h én cigizek s csokit eszek, azzal nem vagyok semmilyen hatással a környezetemre.

2022. júl. 17. 08:02
 18/20 anonim ***** válasza:
79%

Költözz össze egy drogossal s rájössz miért ítélik el

Még a drogos a drogost is nehezen viseli el, nem még egy tiszta ember....

2022. nov. 22. 15:48
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
Jó, hogy nem mindjárt tisztelni kell őket. Elmész a francba, kérdező.
2023. júl. 30. 22:07
 20/20 anonim ***** válasza:

Nagyon sokoldalú a kérdés. A társadalmunk egyrészt nagyon le van maradva, másrészt a propaganda is hazugságokkal bombázza az embereket.

Én már ismerem a hátulütőit is ezeknek a dolgoknak amúgy.

Nagyon sok ismerősöm van akik szoktak partydrogokat fogyasztani, velem együtt. A füvezés meg nyilván tudjuk mennyire elterjedt.

De nagyon emberfüggő, hogy kit mennyire befolyásol.

Nekem volt pár hónapos időszakom mikor nagyon toltam, és utána vettem észre a negatív hatásait mentálisan mikor leálltam hónapokra.

Emberileg soha nem tudnék lesüllyedni, meg a közeli barátaim se hajlamosak ilyesmire. Ettől függetlenül viszont elhanyagoltam sok olyan barátomat akik megérdemelték volna hogy időt szánjak rájuk mert annak ellenére is kerestek hogy tudták, hogy hónapok óta drogozok! Hálás is vagyok érte amúgy, hogy időbe észbekaptam és nem fordultak el mellőlem.

De amúgy sok olyan drogfogyasztó van aki direkt bele akar rángatni téged is, hogy aztán le tudjon húzni meg minden.

Amúgy a tartós speed használat kifordított magából engem is, meg nagyon sok barátomat is. Nem csúsztunk le, nem lettünk nincstelenek meg szavahitetetlenek se, meg nem is loptunk soha. De ettől függetlenül hónapok, valakinek évek teltek el úgy a feje fölött hogy semmit nem csinált csak 3-4-5 vagy kitudja hány napokat volt ébren miközbe technora/coronitára aftereztek és ez volt az életük.

Személyiségváltozás is észrevehető miatta, ha sokáig zabálod agresszívebb leszel tőle meg depresszió meg a f4sztudja mi fog rajtad előjönni.

Paranoia is jellemző sokszor. Ecstasyval nem sürün esnek pofára az emberek, az kurv4jó alkalmanként. Kivéve ha olyan marha vagy, hogy elkezded naponta dobálni, én soha nem tudnám. Amúgy a füves ismerősök lettek a legdurvább függők, nem a szintetikások. Azoknak is a füvezés a mindene akik fogyasztanak mellé szintit, mindegy mi van csak zöld legyen.

De őszinte leszek, én nem vagyok drogellenes, meg mai napig szoktam használni de már hónapos szünetekkel. Viszont esküszöm az a szerencsém hogy nem füvezek. Én is elkezdtem párszor pedig nem szerettem aztán ilyenek voltak hogy 2 hónapig minden nap be voltam szívva és nem csináltam semmit. Demotivál, meg elnyomod vele magadba a problémáid aztán ha abbahagyod jönnek a gondolatok meg érzések és inkább szívnál megint...

Vannak ismerőseim akik 5-10 éve napi 5-10 grammot szívnak el. Nem is biztatnának erre senkit. Nagyon jó a drog, csak nem mindegy melyik és hogy használod. Nem tudni ki mennyire csúszik bele, mennyire veszi át az irányítást. Nem az alapján kell itélkezni, hogy ki drogozik, hanem az alapján milyen ember. Bár teszem hozzá a partydrogosok se barátkoznak crackesekkel meg kristályosokkal mert az mindennek a legallja, megeszi az embert.

2023. dec. 10. 06:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!