Hallottatok már olyan szellemi dolgozóról, aki nem iszik kávét? Azt hittem, lefordulok a székről, amikor meghallottam, hogy kolléga 5 éve a cégnél dolgozik és nem kávézik/teázik.
?? Miért kellene kávé a szellemi munkához?
Egyetemi kutató és oktató vagyok, emellett a két kis cégem vezetem, és szabadúszok tanácsadóként. Elég intenzív szellemi munka. Legutóbb asszem két hónapja ittam kávét, egy megbeszélésen szociális okokból.
Én aludni szoktam, ha álmos vagyok. Neked is ezt javaslom. :D
Természetesen igen.
Mi ezen a meglepő?
Ha érzed hogy álmos vagy és van rá lehetőség feküdj le aludni.
Munka előtt aludd ki magadat.
Én is ilyen vagyok.
Számomra meglepő hogy te ezen ennyire ki vagy akadva. Mintha nem lehetne gondolkodni koffein nélkül..
Többet is, pl. magamat. Utálom a kávét, soha nem is szoktam rá. Teát szoktam inni, de nagyon felcukrozva és citromozva, nem töményen. Anélkül is el tudom végezni a dolgom. Ha nagyon fáradtnak érzem magam, inkább kólát iszom.
Van több kollégám is, akik nem kávéznak vagy csak ritkán (3-4havonta 1x). Mindannyian irodisták vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!