Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nők, akik 40 fölött vagytok...

Nők, akik 40 fölött vagytok és nincs gyereketek, megbántátok, hogy nem lett?

Figyelt kérdés
Miért?

2022. jún. 19. 10:16
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
23 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, h a legtöbb embernek furcsa, de sosem szerettem volna. Az okokba most nem mennék bele. Így nem bántam meg. Így szerettem volna. 🤷🏼‍♀️
2022. jún. 19. 10:35
 2/20 anonim ***** válasza:
97%

Bőven 40 fölött vagyok, és egy percig sem bánom. Nekem egy gyerekkel a legrosszabb rémálmom vált volna valóra. Szerencsém volt, mert a férjem sem akart.

N

2022. jún. 19. 10:40
 3/20 anonim ***** válasza:
96%

Én olyan vegyesen voltam vele: szerettem volna, de mindig féltem, pánikbeteg és szorongásos vagyok, sokszor magamat se tudtam ellátni és féltem egy gyerekkel járó felelősségtől. Mindig vártam, hátha idővel jobb lesz, közben persze dolgoztam magamon.

Addig vártam, amíg már kifutottam az időből, nem is lehetne.

Nagyon bánom, viszont ha lehetne, továbbra se tudnám a félsz miatt...

2022. jún. 19. 10:41
 4/20 anonim ***** válasza:
52%

#3 Örökbefogadni még mindig lehet.

Ha nem vagy még mindig rendben akkor nem érdemes.

2022. jún. 19. 10:50
 5/20 anonim ***** válasza:
97%

4-es:

Az is korhatárhoz kötött magyarországon.

2022. jún. 19. 10:56
 6/20 gublug ***** válasza:
100%
3-as: szerintem felelősség teljesen döntöttél!
2022. jún. 19. 10:58
 7/20 anonim ***** válasza:
82%

#5 Mennyi a korhatár?

Csak azért mert 50 év felett is van aki 4 gyereket fogatt örökbe, persze különböző korcsoport és ez a nő már fel nevelt 2 saját gyereket is.

Mivel ez a nő 4 gyereket vett magához így tudott venni házat is valamilyen támogatásból és abban élnek.

2022. jún. 19. 11:03
 8/20 anonim ***** válasza:
95%
7es, o nem neveloszulo veletlenul?🤔
2022. jún. 19. 11:04
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem bántam meg, hogy nem lett, bár én 30 éves korom körül nagyon szerettem volna, de másként alakultak a dolgok.

Mikor kitört a covid első hulláma és a szülők közül sokan elvesztették a munkájukat akkor gondoltam azt komolyabban, hogy de jó, hogy nincs gyerekem. Sok nőnek otthon kellett maradni és online oktatás keretében a gyerekkel tanulni. Le a kalappal azok előtt akik ezt egy vagy több gyerekkel végigcsinálták. Én nem bírtam volna. Sok volt a válás is az összezártság miatt.

Azóta meg kitört a szomszédban a háború, árak az egekben (lassan minden aranyárban van). Egyre inkább úgy gondolom, hogy jobb ha csak magamért kell felelősséget vállalnom. Gyereket csak úgy szabad vállalni, ha az ember egyedül is képes eltartani, mert sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, mi történik a másik féllel (válás, tartós betegség, halál, külföldre költözés). Én tudom, hogy egyedül nem tudnék egy gyereket eltartani, minden szempontból minőségi életet biztosítani neki. Valahol sajnálom hogy nincs, de ha az eszemre hallgatok akkor jobb ez így.

2022. jún. 19. 11:07
 10/20 anonim ***** válasza:
77%

7-es:

"16. Legalább ennyi évvel kell az örökbefogadónak idősebbnek lennie a gyermeknél. Szinte sosem okoz problémát.

25. Ennyi éves kortól lehet örökbe fogadni. Házaspárnál elég, ha az egyik fél elmúlt 25 éves. Ezt a megkötést nemrég vezették be. Tömeges problémákat nem fog okozni. Jelentkezni, alkalmasságot szerezni, sorban állni 25 éves kor előtt is lehet, de gyereket felajánlani csak ezután fognak.

40. Sokáig a két legnagyobb civil szervezet ennyi idős korig fogadta a nyílt örökbefogadásra jelentkezőket (a nő korát nézték). Ma a legtöbb szervezetnél nincs ilyen korlátozás, de nem garantálják, hogy 45 éves korig sorra is kerül az illető. Főleg, ha van származási kikötése. A 40 év amolyan “puha határvonal”. Ha valaki mindenképpen fehér bőrű újszülöttet szeretne, és nem akar kapkodni, annak érdemes a negyedik iksz előtt jelentkezni.

45. Legfeljebb ennyi évvel lehet idősebb a szülő a gyermeknél, házaspárnál a fiatalabb fél kora számít. Ez a korhatár gyakran okoz gondot a szülőjelölteknek. Fontos tudni, hogy a korkülönbség számít, azaz egy 48 éves ember is fogadhat örökbe gyereket, de csak 3 évest, vagy annál idősebbet. (A pszichológus az alkalmassági vizsgálaton ennél szigorúbb megkötést is tehet a gyerek korára nézve.) A tényleges örökbefogadásnál számít a kor, nem a jelentkezésnél. A korkülönbséget naptári napra nézik. Kivétel lehet, ha testvérpárt fogadnak örökbe egyszerre, akkor az idősebb gyerek és a fiatalabb szülő korkülönbségét nézik.

ÚJ!!! 50. A 2020-as törvénymódosítás óta akár 50 év is lehet a korkülönbség örökbefogadó szülő és gyerek között, ha a gyerek elmúlt 3 éves – indokolt esetben. A szakma nem lelkesedett a törvénymódosításért, és várhatóan, amíg van fiatalabb jelölt, nem a legidősebbet fogják választani egy gyereknél. 45 évnél nagyobb szülő-gyerek korkülönbségre várhatóan akkor lesz példa, ha az adott gyereknek nem találnak más szülőket.

2. Még egy fontos szám. Ha van gyerek a családban – akár vér szerinti, akár örökbefogadott – csak olyan gyereket lehet örökbe fogadni, aki nála legalább két évvel fiatalabb. Tehát, ha van egy 2011-ben született gyerekünk (mindegy, mióta él a családban), a jövőben bármikor már csak 2013-ban vagy később született gyereket fogadhatunk örökbe. A Tegyesznél ez eléggé kőbe van vésve, nagy ritkán lemennek másfél évre a korkülönbségben, az alá nem. Alapítványok nem feltétlenül ragaszkodnak ehhez, de ott meg ritkán kerül ilyen gyorsan sorra a jelentkező. Kivétel: ha olyan testvérpárt fogadnak örökbe, akik közt ennél kisebb a korkülönbség. Jogszabály nem mondja ki, de a kivételhez nagyon sajátos eset kell (pl. egy nevelőszülőnél, vagy családon belüli örökbefogadásnál)."

2022. jún. 19. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!