Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen Tatabányán az élet?

Milyen Tatabányán az élet?

Figyelt kérdés

2022. jún. 5. 21:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
73%
Unalmas és egyhangú. Tele van tatákkal.
2022. jún. 5. 21:24
 2/13 anonim ***** válasza:
38%
tatákat bányásznak
2022. jún. 5. 21:25
 3/13 anonim ***** válasza:
75%
Ott termelik ki a nyugdíjasokat a kőfejtők.
2022. jún. 5. 21:26
 4/13 anonim ***** válasza:
69%

Voltam ott párszor. Nagyon kellemetlen hangulatú hely. Gondozatlan, omladozó, lepukkadt, széteső, leszakadó.

Mindez teljesen érthetetlen, mivel elvileg komoly ipara van, rengeteg gyár van, bőven magyar átlag feletti fizetésekkel (ksh). Maga a megye is az egyik legjobb a fizukat tekintve 😕

persze a külvárosban vannak szép új házikók, kertvároskák, nem arról van szó, hanem a belváros, amilyen putri még Pesten sincs sehol, baz megyével vetekszik. Mintha T.bánya elherdálta volna láthatatlan fasságokra az összes forrását, EU-sat, korábbi iparűzési adót, meg mindent... nem tudom hol van ennyi pénz. Sok helyen voltam, sok megyeszékhelyen, ott ezek a lakótelepek mind rengeteget fejlődtek, felújították, parkosították őket. Tatabányán meg az a helyzet, hogy az 1960-ban felhúzott ház és környezete pontosan ugyanúgy néz ki, a 60+ éves járdán lehet menni, szétesik alattad az egész, valószínűleg az elektromos hálózat, gáz és minden is ebből a korszakból maradt meg. A város központja is egy igazi 80-as évekbeli szocreál hányadék, amit valszeg megmaradt házgyári öntőformákból hánytak ki, mert kellett valami szolgáltatóház. Panel program se tart sehol, pedig lenne belőle bőven. A plázájuk kőzépszerű, és ez még egy pozitívumnak számít az összképen belül. Semmi jó érzése nincs az embernek. Nem rideg, inkább csak szomorú, hogy „csak ennyire vagyunk képesek”. Nagyon rendezetlen sajnos. Persze nyilván az is hozzátesz, hogy a bányászat előtt ez csak egy falu volt, nincsen meg a 100+ éves ékszerdoboz városközpont sétálóuzcával, hangulatos kiülőkkel, stb... és nem is látszik, hogy ebből bármikor is lehetne valami... nyilván nem egy párizsi századfordulós miliőt kell kiépíteni, de lehet modern építészettel is minőségit alkotni. De ez nincs kihasználva. Tatabánya egy nagy prolitelep...

Kirándulásra jó kiindulópont. Jó kis hegyecskék vannak a közelben. Jó a közlekedés, sok a vonat BPestre és nyugatra.

2022. jún. 6. 00:05
 5/13 anonim ***** válasza:
58%

Mindig benne van a hírekben.

Egy igazi droglebúj, jó érzésű embernek, aki esetleg családot, gyereket tervez annak nem ajánlom.

Olyan mint Bp8ker.

Sok a cigány , kábszerrel kereskednek.

A város képe lepukkant, elmaradott, szórakozási lehetőség nulla, buszvégen csövesek, rengeteg a bűncselekmény, késelések, iskolák színvonala alacsony, lásd edutus. Tipikus bűnözőváros. Kerüld inkább el.

2022. jún. 6. 02:37
 6/13 anonim ***** válasza:
65%
Én Debrecenből költöztem fel, és nem bántam meg.
2022. jún. 7. 07:32
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszi a választ
2022. jún. 7. 10:12
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

szia!

én itt lakom születésem óta, lassan 19 éve. magamban mindig csak szutyok kis városként hivatkozom rá, de ettől függetlenül szeretem, nekem ez az otthonom. Vannak jobb környékek, mint pl Újváros, Dózsakert vagy Kertváros nívósabb része, és rosszabbak, mint pl mésztelep. Nyilván ha okosan válogatja meg az ember merre megy és mit csinál, nagy gond nem lehet. A város összképe elég ellentmondásos szerintem, mert a full szoci alapot itt-ott egy új könyvtár meg iskola jellemzi, de ez van. legalább szépülget.

A buszvégállomáson és a mellette lévő vonatállomáson bizony szoktak arcok lenni, oda nagyon este 8 utan nem is szoktam menni, mert olyankor nem ereznem magam biztonságban.

es meg egy dolog ami eszembe jut hirtelen: forgalmi szempontbol katasztrofa delutan 2-tol a helyzet, igazi mini Pest már a város.

Remélem tudtam segíteni!

2022. jún. 7. 18:02
 9/13 A kérdező kommentje:
Amúgy Tatabányai vagyok,csak kíváncsiságból tettem fel a kérdést. Elszomorító,hogy ilyen lesújtó véleményekkel vannak a szülővárosomról...
2022. jún. 8. 04:39
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

H@t szomorú elhiszem.

Nekem sem esik jól hogy állandóan a hírekben van.

Egy celeb bűnöző is aki most halt meg (persze hogy drog),tatabányai.

Biztos nem mindenki ilyen itt, de nekem olyan fiú ismerősöm is van aki nem is ismeri az apját, nem is akarja mert tudja hogy bortönviselt.

De az hogy folyton drogkereskedelem, gyilkosság miatt vagyunk a figyelem középpontjában, elég nagy szégyen szerintem. Még akkoris ha azt mondom én életemben nem nyúltam semmihez és tisztességesen élek. Ha valaki kérdezi hovavalósi vagyok, már látom utána az arcán hogy hirtelen beugrik neki valami negatív erről a városról.

2022. jún. 8. 11:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!