Az abortusz ellenzők miért nem segítenek az éhező gyerekeken?
Itt az elején leszögezném, hogy nem akarok általánosítani, nyilván van aki segít.
A leggyakoribb ellenérvek abortusz ellen, azok, hogy ez gyilkosság, ártatlan gyerekek(magzatok) halnak meg, és hogy ez önzőség.
De mégse adnak adományokat nehéz sorsú, nyomorban élő, éhező gyerekeknek.
Naponta rengeteg (már élő!!!) gyerek hal meg pl. Afrikában az éhezés miatt, meg máshol is persze.
Lehet azzal jönni, hogy nem mindenki engedheti meg magának, hogy adományozzon. Ez tény. De a legtöbb nagyhangú abortusz ellenző nem ilyen. (Ismerőseim alapján mondom ezt)
Tehát sajnálják a magzatokat, de nem tesznek semmit az éhező, szenvedő gyerekekért?
Nekem ebből a viselkedésből az jön le, hogy szóban nagyon jószívűek, de mikor tenni kell valamit, akkor kihátrálnak belőle. Ez nekem álszentség és gyávaság.
És nem is csak az éhező gyerekekről van szó hanem a betegekről is, meg minden ilyesmiről.
Remélem érthetően írtam le, ha bármi félreérthető, vagy nem világos, kérdezzetek. Kicsit indulatosnak hangozhat a kérdés, de a célom igazából egy nyugodt vita, hogy mi lehet az oka ennek. Van bármi ésszerű ok erre, vagy ez tényleg az álszentség kategória?
*az, nem annak
*robotol, nem robotok...
(Lüke kütyü átír...)
Mindkettőtöknek igaza van szerintem.
Én is hiányolom, hogy azt soha nem látom, hogy a harsány abortuszellenzők bárhol küzdenének a fogamzásgátlás módszereinek terjesztéséért, illetve a meglévő gyerekek életének jobbá tételéért.
Nem vagyok abortuszellenes, de nem is volt soha abortuszom, nagyon remélem, hogy nem is kerülök döntési helyzetbe ebben a témában. Ezt előszóként ide írom.
Szerintem belejátszhat a dologba, hogy az abortusz aktívan egy élet megsemmisítése, amit nagyon szigorúan véve morálisan tekinthetünk gyilkosságnak. Viszont ha nem segítesz elhagyott, beteg, éhező, stb. gyerekeknek, anyáknak (apáknak), akkor nem teszel aktivan rosszat, "csak" a segìtsègnyújtást mulasztod el. Ezt azért az emberi lélek saját magáról sokkal könnyebben fel tudja dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!