Angol erettsegi?

A szóbeli rengeteget javíthat, én elmennék.
Nekem pl a töri írásbelim nem lett jó, de a szóbelinek hála a töri érettségim egy egész jeggyel javult.
Ha beszédes vagy, nem blokkolsz le, mindig ki tudod fejezni magad, jó a szókincsed, akkor menj el mindenképpen.

De pl tudnál duplázni, akkor mindegy milyen az angolod, a két legjobb eredményt nézik, duplázzák és adják hozzá az egyéb pontokat (nyelvizsga meg egyebek).
Persze az megint nás ha olyan helyre mész, ahova kell az angol, akkor nem szóltam.

Természetesen jövőre újra mehetsz, akár már az őszin is. Ha viszel egy orvosi igazolást, hogy éppen beteg voltál a szóbeli idején, akkor semmi sincs. Ha nem viszel igazolást, akkor 1-est kapsz, de a bizonyítványba nem kerül bele, mert most úgyis csak egy betétlapot kapnál, hogy leérettségiztél. A következő tanévben pedig érettségizel.
Hány pontod lett amúgy?

Első, azért azt hozzá kell tenni, hogy egy angol és egy történelem érettségi nem ugyan az, mivel teljesen más a pontozási rendszer. Ezáltal történelemből sokkal könnyebb felhúzni a jegyet, mint angolból, hidd el, tapasztalatból beszélek.
És kérdező igen, megpróbálhatod jövőre is, nekem is volt olyan évfolyamtársam aki tavaly novemberben nem ment el szóbelizni, majd most májusban tette le az érettségit újból a többiekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!