Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit csinálhatnék, hogy végre...

Mit csinálhatnék, hogy végre a valódi nevemen szólítsanak emberek?

Figyelt kérdés

Olyan nevem van aminek létezik hosszabb és rövidebb verziója is.

(Például mint: Andi-Andrea, Annamari-Annamária, Nikolett-Nikoletta, Cili-Cecília, Dóri-Dóra stb.)

Nekem a rövidebb, "becézett" verzió van anyakönyvezve, az a hivatalos nevem, az van az okmányaimban, az van a munkahelyi email címemben, az van a céges aláírásomban, stb.

Mégis 10-ből 9-szer, ha pl. írok munkaügyben egy emailt, akkor a válaszban önkényesen átjavítják a nevem, és a hosszabb verzión szólítanak.

Őszintén szólva ez engem bánt, hiszen nem az a nevem.

És kicsit úgy érzem, hogy hülyének is néznek ezzel, mintha nem tudnám a saját nevemet, de ők persze tudják és kijavítják nekem.

Hogyan lehetne ennek véget vetni? Hogy érhetném el, hogy a valódi nevemet használják??

A válaszba bele szoktam írni utóiratba, hogy amúgy ez az igazi nevem, de vagy hitetlenkednek, vagy mentségeket keresnek (elütés volt, stb), de legtöbbször nem kell sokáig leveleznem egy emberrel, szóval mire felfogná addigra mindegy.

Mit csináljak, hogy ne javítsák át önkényesen a nevem?

(Egyébként még akkor is jellemző ha valahol be kell mutatnom a személyimet, amit végképp nem érek fel ésszel, hogy azt már miért nem hiszik el hogy az a nevem ami az azonosító okmányomban van)

Egyáltalán miért csinálják ezt??

2022. máj. 18. 10:50
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Üdv a klubban! Nekem is ilyen nevem van, ugyanúgy átírják a hosszabb verzióra és mire megértetem velük, hogy ugyan higgyék már el, hogy én csak jobban tudom mi a nevem…na az egy kész örökkévalóság. A megoldásra még én sem jöttem rá, de várom hátha másnak van valami brilliáns ötlete.
2022. máj. 18. 10:55
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Személyi igazolványról fénymásolatot csatolni. Vagy oda írni alá, hogy

Köszönettel/tisztelettel

Xy

(Igen,ez a nevem)

Csak ezek is annyira hülyén néznek ki, pláne cégen belül. De nem értem, hogy miért javítgatják át a megszólításokat. Ha kapnék egy olyat, ahol az van aláírásban, hogy vörös seggű picha, akkor azt írnám megszólításba is mikor válaszolok. Inkább magyaráznám azt ki, 2 szóval, hogy miért úgy válaszoltam, mint azt, hogy miért írom el esetleg a nevét, amivel témylegesen megsérthetem.

2022. máj. 18. 11:02
 3/20 anonim ***** válasza:
73%

Engem meg az zavar, hogy a teljes nevemet írják és nem a becézettet, ez van :D

Amúgy az aláírásodban mi van?

Ha valaki aláírja a levelet én általában azon a néven szólítom, vagy a becézetten, ha olyan a kapcsolat.

2022. máj. 18. 11:05
 4/20 A kérdező kommentje:

Hiszen írtam is: "az van a munkahelyi email címemben, az van a céges aláírásomban, stb."

2022. máj. 18. 11:13
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

ha ilyet latsz akkor kijavitod az illetot. vagy a kvetkezo valaszleveledben nagbetukkel irod a keresztneved. amugy en is irtam mar el nevet emailben, de egybol kijavitottam magam es bocsanatot kertem.

engem az keszit ki mikor erovel becezgetnek, mert soha nem azt a becenevet hasznaljak amit en

2022. máj. 18. 11:16
 6/20 anonim ***** válasza:
78%

Ezért szívás hogyha a szülők pl. Gergőt anyakönyveznek Gergely helyett. Én nem tennék ilyet a gyerekemmel, mert ez csak félreértésre ad okot, és halál idegesítő.

Nekem is olyan nevem van, ami hasonlít egy másik verzióra és halálra idegesít, hogy mindig magyarázkodni kell.

Ezért van, hogy a gyerekeimnek teljesen egyértelmű, magyar és könnyen megjegyezhető nevet adtam, hogy ne szívjanak ezzel.

2022. máj. 18. 11:36
 7/20 anonim ***** válasza:
73%

6-nak igaza van, a szülők jól kitolnak a saját gyerekükkel, ha ilyen nevet adnak nekik.

Nem tudsz mit tenni, veled is kitoltak a szüleid. Ha fontos, korrigálod, ha nem fontos, tudomásul veszed.

Különben, gondolj bele a fordítottjába: ha valakit pedig a hosszú változatú formában neveztek el, szinte soha életében nem szólítják rendesen a nevén, mindig csak a becézett formát használják. Hiába, hogy hivatalos papírokon mindig így szerepel, de megszólításként a legritkább esetben. (Max. reklámlevelekben.)

2022. jún. 6. 15:47
 8/20 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem toltak ki velem a szüleim, kifejezetten nem tetszik a hosszabb verziója a nevemnek, jó hogy nem kell hivatalosan azzal élnem.

Azok tolnak ki velem, akik azt hiszik hogy gyengeelméjű vagyok és becézgetem magam munkahelyen vagy ügyintézéskor.

2022. jún. 7. 10:26
 9/20 anonim ***** válasza:
0%

Nem, mert ez a várható reakció az emberektől, és a szüleid gondolhattak volna erre, amikor a nevedet választották.

Ami számodra magától értetődő, az a többség számára nem feltétlenül.

2022. jún. 7. 10:44
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
#9 ha valaki ugy irja ala a sajat evet ahogy, akkor mas hogy jon ahhoz hogy kijavitja? ez a kerdes, nem az hogy miert az a kerdezo neve ami
2022. jún. 7. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!