Ha egy ember öngyilkos lesz, feltörik a közösségi oldalait, hogy kiderítsék az indítékait?
4, akkor sem törik fel.
Max az ismerőseit kérdezik ki, akikkel tartotta a kapcsolatot.
A rendőrség átnézi a gépét és egyben a köösségi oldalait is.
Mivel öngyilkosságra buzdítani valakit bűncselekmény, ahogy az is, ha nem kérsz segítséget, ha valakinek ismered a szándékait, azt nyomozzák, hogy az elhunyt személy kapott e segítséget vagy milyen oldalakról informálódott vagy valakinek szólt erről vagy nem.
Kócos,
öngyilkosságra buzdítani akkor bűncselekmény, ha az öngyilkosságot végrehajtják.
Ha nem kérsz segítséget, mert valaki öngyilkossággal dobálózik (rengeteg ember van, aki csak hirtelen felindulásból mondja, vagy szakítás után így akarja visszaszerezni az exét), az viszont nem bűncselekmény.
8, a kérdésben nem az van, hogy ha valaki megkísérli, hanem ha elköveti, még a címkékben is ott van hogy halál.
A segítségkérés is más tészta. Nem akkor van a gáz, ha dobálózik valaki ezzel, hanem ha nyilvánvalóan önvedzélyes az illető.
Őszintén szólva itt tényleg nehéz különbséget tenni, én is írtam ki egy kérdést, mert nem tudtam eldönteni, az illető öngyilkos akart lenni vagy csak figyelemre vágyott (azóta is él szerencsére).
De nyilván más az, ha a barátnőd belesírja a telefonba, hogy vége van a világnak, mert elhagyta a pasija meg az, hogy a barátnőd össze-vissza vagdossa magát, folyton a halálról beszél és egy este leírja hogy eldöntötte hogy megöli magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!