Mit tegyek, hogy a barátaim jobban kedveljenek?
Csöndes vagyok. Az utóbbi időben még visszahúzódóbb vagyok mint voltam. Félek, hogy elvesztem a barátaim.
Pár barátom van, de úgy néz ki, nem szeretnének velem lenni. Pl ma voltunk osztálykiránduláson, a buszon pont felszabadult két hely, én leültem, és senki nem akart mellém ülni. (Ez nagyon rosszul esett..) Ez után alig alig szólaltam meg a kiránduláson. Visszafelé a metrón ott voltak egy csoportban, észre se vették hogy én nem vagyok ott. (nem fértem oda hozzájuk) Az ilyenek miatt 0 önbizalmam van. Úgy érzem, ha beszélek, elitélnek, de ha nem, akkor is... Lehet hogy unalmas vagyok. Lehet hogy csúnya vagyok. Nemtudom mit tegyek, nemtudom mit csinálok rosszul. Valaki segítsen!

Barátkozz másokkal. Olyanokkal, akik elfogadnak úgy, ahogy vagy. Másoknak mindig megfelelni nincs értelme, mert egyrészt nem is lehet mindenkinek megfelelni, másrészt az már nem te vagy, ha önmagadból kifordulsz teljesen. Nem leszel úgy sosem boldog. Legyél önmagad és legyél olyanokkal, akik foglalkoznak veled, akik törődnek veled így is.
Azok, akik nem barátkoznak veled, mert nem felelsz meg az igényeiknek, nem igazi barátok, nem kell velük foglalkozni neked sem. Felesleges olyanokra időt és energiát pazarolni, akik így állnak hozzád.
Szerintem.

Nem szabad arra várni, hogy mások csatlakozzanak hozzád , főleg, hogyha csendes és visszahúzódó vagy. Tudom, hogy nehéz elfogadni, de senki sem szeret válaszokat kierőszakolni a másikból. Olyan hatást kelt, mintha nem is szeretnél velük beszélgetni.
Nyilván nem kedves tőlük, hogy magadra hagytak, de, ha távolságtartó vagy, azt fogják gondolni, hogy jobb neked egyedül.
Csatlakozz te magad a csoportokhoz és adj hozzá a beszélgetéshez. Ne csak akkor szólalj meg, ha hozzád szólnak. Előbb-utóbb ugyanúgy fognak közeledni feléd mint régen

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!