Miért nevezik halszagúnak a finneket és az észteket a magyarok?
Soha nem hallottam, még,hogy a finneket, észteket halszagúnak nevezné.
A halvérű kifejezést sem rájuk szokták használni,hanem a svédekre,norvégokra.
Mi? Ezt nem hallottam soha lol, valszeg provokálsz.
A leírásnak meg semmi köze a kérdéshez, a legtöbb gúnynév nem fejlettség alapján születik.
Finn oktatási rendszer előnyei/hátrányai is megérnek pár vitát más országokéval szemben
#1 a halvérű kifejezést nagyon is használják rájuk. Ez egyébként nem jelenti, hogy nem fejlettek. Ez azt jelenti, hogy az átlag nagyon nyugodt, sokesetben egy Magyar számára szinte mogorva, tavolsagtartó viselkedésű, soha nem izgatja fel magát.
Pl Kimi Raikkönen a sztereotipikus Finn viszonylag jó megtestesítője. Keveset mosolyog, keveset beszél, utálja ha zavarják, és nem veti meg az alkoholt.
Én sokszor hallottam ezt a kifejezést, gyakran használják, bár hihető hogy van akit ez elkerült.
De igen ez egyszerűen az északi "halász" népeket parodizálja. Gyakran pejoratív módon használják, kontrasztban a dicső szkíta/kipcsák rokonsági elméletekkel szemben. A finneknél sok ember számára vonzóbb elmélet más pusztai vagy nagyobb népekkel való rokonságot mutatni. Ez inkább az előző évezredben volt jellemző, esetleg korábban, még a finnugor elmélet kialakulásakor. Akkoriban a finnek és észtek még messze nem voltak ilyen fejlettek, sőt kifejezetten nagy volt a lemaradásuk.
Nem nevezik őket így a magyarok.
Miért kell minden hülyeséget kiírni kérdésbe?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!