Miért kell piedesztálra emelni egy gyereket??
Tegnap családi összejövetelen voltunk és ott volt egy család, egy kölyökkel. Rokonom rokonai. És ezek történtek :
1. Enném a sütit amit magamnak kiszedtem (többféle volt, ez a kedvencem, nem volt sok belőle ) és a kölyök(4 éves) meglátta, elkezdett hisztizni érte, és követeltèk, hogy adjam neki oda, mer őőakicsiii.
2. Elvolt várva, hogy szórakoztassam, és ha pofákat mertem vágni, mondták, hogy milyen bunkó vagyok, nekem is lesz gyerekem,(SE) szokjam.
3. Múltkor vártam a buszt, mögöttem állt egy nő a gyerekkel és én felmertem szállni előttük, és egy vénasszony elkezdett vergődni, hogy a gyerekes anyákat előre kellllll engedni.
4. Meg kb elvárás, ha meglátol egy kölyköt, akkor mosolyogjak rá, ha nem, akkor egy égetni való boszorkány vagyok.
17L

Hát igen, tényleg égetnivaló boszi lehetsz :D
Amúgy nem kell velük foglalkozni és minden elsimul

Nem a gyerekről szól általában, az csak a felszín. Inkább a szulokrol szól főleg az anyakrol.
'az EN gyerekemnek jar'
'NEKEM jár az elsőbbség, mert itt a gyerek'
'en dirigalhatok másoknak mert EN már anya vagyok'
Szóval engedd el... Amúgy nem mindenki ilyen, én meg a sorban eloreengedest is visszautasítom ha a gyerekek türelmes hangulatban vannak.

A 2es és és 4 es pont szerintem nem így van.
Gyerekest előre engedni a normális udvariasság része,ebb3n tényleg tahó voltál.
Az első pontod meg hát nevelés kérdése.Nem minden gyerek olyan.

Szerintem akkor kell előre engedni egy gyerekest, ha szükséges, tehát pl ordít a gyerek a sor közepén.
Amúgy hogy tanulja meg a gyerek a szociális szabályokat?
A buszon is a helyét illik átadni a kisgyereknek, aki nem képes rendesen kapaszkodni meg, nem pedig elsőbbségi felszállást biztosítani. Szerintem.
Ezen felül is lehet az ember segítőkész, de kioktatni, számon kérni szerintem nincs jogalap.
Egyébként a legtöbb esetben egy 'kerlek segítenél/ kérlek eloreengednel' csodát tud művelni! Akinek még ez derogal mert szerinte így illik, vagy mert ez jár az kicsit gondolkozzon el a kettős mércén amit alkalmaz.
4es voltam.

Igazad van, régebben amikor a rokanaim szülni kezdtek, én is ezért kezdtem el gyűlölni a családi összejöveteleket.
Más, hogy civilizáltan és megértően viselkedsz egy gyerekkel, és más, hogy elvárják, hogy "na, itt egy gyerek, szóval mindennek róla, és a szórakoztatásáról kell szólnia!!!"
Pláne hogy személy szerint engem úgy neveltek, hogy gyerekként a felnőtteknek kell megadni a tiszteletet; előre kell engedni őket, kussolni kell, ha a felnőtt beszél, stb.
Manapság úgy tűnik kezd megfordulni ez a hozzáállás, és a másik gyereke mindenki felelőssége lesz ¯\_(ツ)_/¯
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!