Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az a konnyebb ut hogy szulok...

Az a konnyebb ut hogy szulok egy gyereket es eltart a ferjem, vagy az hogy nem szulok de dolgoznom kell?

Figyelt kérdés
Indokold meg miert

#szülés #munka #otthonlét #Gondjaimatmegoldjaaferjem #Mindengondomenoldommeg
2022. ápr. 28. 21:44
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Attók függ, mit akarsz. Ha dolgozol, akkor ugye a magad ura vagy. Azt csinálsz amit akarsz és akkor amikor akarod.

A másik esetben (ha bejön a terved, ami kockázatos) nem kell hagyományosan dolgoznod, de alkalmazkodnod kell. Gyereket hozni-vinni, takarítani, bevásárolni, főzni, tehát dolgozni fogsz így is, max nem annyit.

2022. ápr. 28. 22:32
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, eltartatni magad a könnyebb út-e, de biztos, hogy veszélyesebb. Teljes kiszolgáltatottságot jelent. Nem vállalnám.
2022. ápr. 28. 22:34
 13/22 anonim ***** válasza:
44%

Vagy van még egy opció.

Szülsz egy gyereket, a pasi letapos, te meg dolgozhatsz egy szopodában éjjel-nappal, h eltarts még egy éhes szájat.

Szorítok, h így legyen, úgy megérdemelnéd🤞😙

2022. ápr. 28. 22:38
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

A munka könnyebb.

Szülsz egy gyereket. Ez már önmagában nem épp sétagalopp.

Otthon vagy a gyerekkel. Van ismerős aki pihenni jár a munkahelyére, mert otthon nehezebb az élet a gyerekkel:D

Ezzel magadhoz akarsz láncolni egy férfit? Hát... nem túl jó módszer, ha a férfi ezt megérzi, a 8. hónapban megpattan és se pasi, se pénz, viszont gyerek az lesz:D

HA a gyereket arra a célra akarod használni, hogy

1. magadhoz köss egy férfit

2. mentség, hogy ne kelljen dolgozni

3. bármilyen egyéb külső elvárás teljesítése

4. bármilyen egyébb külső teher elkerülése

Akkor a gyerek MINDEN ESETBEN sokkal nehezebb és rosszabb döntés, mint a sima munka.

Gyereket nevelni alapvetően... hát... nem jó:D Persze, vannak benne örömök, de igazából csak akkor, ha meg tudod osztani valakivel a terheket és vágytatok is rá (mindketten) hogy legyen gyerek. Egy gyerek még az amúgy erős kapcsolatú párok kapcsoaltát is jelentősen leterheli és külön-külön is elég nagy terhet ró rájuk. Ha ezt valaki nem direkt azért csinálja, mert vágyik rá, akkor esélye sem lesz helytállni, boldogulni.

Szóval a gyermektelen munkás élet mindne esetben könnyebb. A gyerek minden esetben nehéz és csak egy esetben élvezetes.

2022. ápr. 28. 23:01
 15/22 anonim ***** válasza:
89%

Egyik rokonom ezt csinálta. Az apa egy csupaszív pasi, imádja a feleségét meg a gyereket is. Hát persze, hogy eltartja és mindent megad neki. Na, őt pl meg lehetett ezzel fogni. A rokonnak sikerült. Nem dolgozik, még otthon sem igazán. Értsd, a gyereket a tv neveli, ő nem főz, alig takarít. Csak elvan.

Ellenben én ugyebár dolgozom. Jól keresek. Nincs gyerekem, de úgy látom, ő irigy erre a pénzre. Bár azt nem tudja, én mennyit dolgozom érte, viszont azt tapasztalja,hogy többre megyek vele hosszútávon, mint ő a saját helyzetével.

Szóval, neki perpill kényelmesebb. Nekem meg jobban megéri, mert mindent el tudok érni. Így elfogadható a válaszom?

2022. ápr. 28. 23:33
 16/22 HoneyBunny ***** válasza:
82%

Szerintem szulni es eltartatni magad veszelyesebb, ha nincs semmilyen sajat beveteled. En akkor mar inkabb dolgoznek. A konnyebbik ut relativ, meg attol is fugg, hogy a vegkimenetelben vannak-e lehetosegek. Mert az szerintem egyaltalan nem konnyu sors, ha eltartanak, aztan megpattan az apuka, te meg ott maradsz a gyerekeddel, penz nelkul, allas es tapasztalat nelkul.

Nyilvan a legpraktikusabb es egyben legsunyibb huzas az lenne, ha eltartananak, de mellette lenne egy kis beveteled, amit elrakosgatsz magadnak, mint biztositekot. Oreganyam igy elte az eletet, a fene a venlanyba, tudta hova kell tennie a valagat, pedig a vegzettege szerint penzugyes, dolgozott a honvedsegnel, korhazaknal is, tehat o nem is lenne erre raszorulva, egyszeruen imad fenyuzoen elni, de kozben megorizni a fuggetlenseget. Mondjuk tanithatna is egy-ket trukkot, mert azert 60 felett golddiggerkedni mar tenyleg karrier xd

2022. ápr. 29. 00:11
 17/22 anonim ***** válasza:
39%

Utsó, ha nagyid erről tartana oktatást, engem is írj már bele a kurzusba :D

Am hatalmas respect neki^^

2022. ápr. 29. 00:17
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, miért gondolja bárki, hogy a gyereknevelés/gondozás nem munka. Én pl. nem szeretnék gyereket, és bár keményen dolgozom, de egy gyerekkel nem bírnék minden nap foglalkozni, egy hét után megkattannék. 😅
2022. ápr. 29. 00:30
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Egy gyerekkel nem tudsz magadhoz láncolni senkit, apuka bármikor otthagyhat, és akkor egyedül maradsz a gyerekkel.
2022. ápr. 29. 06:14
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy szülsz egy gyereket még nem kötelessége téged senkinek sem eltartania. A gyereket el kell tartani igen, de az anyját nem. Ha a pali nem akar téged eltartani, elhagy és viszi a gyereket is magával (ha nincs munkád, neki ítéli a bíróság). Vagy a nyakadon hagyja a gyereket, és fizeti a gyerektartást, de abból a pár tízezer forintból te nem fogsz tudni megélni.
2022. ápr. 29. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!