Feljelentenétek?
Elég kényes ügy. Van egy ismerősöm, nevezhetjük havernak is akár. Már évek óta tudom hogy drogokat használ, nem csak én tudom pár másik ember is a haveri körben. Engem is kínált párszor én a véleményem elmondtam neki, hogy én kipróbálni sem akarok ilyesmit és igazából szerintem ő sem teszi jól, de felnőtt ember, a saját döntése a dolog.
Most viszont kiderült, hogy árulja is, és ami tetézi, hogy a 16-20 közötti " diszkóba járós " fiataloknak is. ( Mi amúgy 30-as korosztály vagyunk ).
Igazából egész éjjel ezen gondolkodtam hogy mi lenne a helyes. Egyrészt se nem akarok spicli lenni, és mivel nevezhetjük havernak is úgymond hátbatámadni sem szeretném. Ugyanakkor a lelkiismeretem onnan sem hagy békén, hogy ezeket a dolgokat árulja ráadásul még olyanoknak is akik szinte gyerekek, vagy legalábbis még nem felelősségteljes felnőttek.
Nem tudom mit kéne tenni, egyik út sem kellemes, ha lépek akkor ott lesz az, hogy úgymond feldobtam, ha meg nem akkor a tudat, hogy kiknek árulja. Mert ha még pl most azt mondom korunkbeli felnőtteknek csak, nyilván az se jó dolog, de arra azt mondanám mint haver esetében, hogy nem helyeslem, de felnőtt ember, el tudja dönteni, hogy kelle-e neki.
Mi volna a helyes ilyen helyzetben?
Nehéz ügy. Egyrészt ha nem tőle veszik meg, megveszik mástól. Én is jártam bulizni sokat, "voltam fiatal", de soha nem vettem senkitől drogot, tehát aki hülye haljon meg.
Másrészt megszakítanám vele a kapcsolatot, mert ha bukik, semmi kedvem nekem is kihallgatásra járni.
Én bejelenteném.
Nekem is van gyerekem, és arra gondolnék, hogy az ilyenektől meg kell védenünk minden fiatalt.
Egyébként a haverod is felnőtt emberként döntött úgy, hogy mások egészségének tönkre tételéből akar megélni.
Nem. Ahogy a válaszadók fele írta, úgyis lesz más forrás, akit érdekel az ilyesmi. Kereslet-kínálat. Akit meg nem érdekel, azon se segítettél, hogy egy dílerrel kevesebb, mert őket eddig se izgatta.
Viszont: azért ha esetleg úgy döntesz, feljelented, gondold végig a következményeit. Tegyük fel, komolyan veszik a vádat, bevarrják a srácot évekre, ahol aztán vagy megtörik az élete, vagy kőkemény bűnöző válik belőle. Egyik sem valami happy end, aztán egész életén át viseli a következményeit. És irigylem azokat, akik erre azt mondják, úgy kell neki, magának kereste a bajt, nekem ehhez semmi közöm. Én úgy élném meg, én voltam az, aki lelöktem a szakadékról, ahová magát navigálta.
Ha annyira zavar, akkor ahogy fentebb is írták, szakítsd meg vele a kapcsolatot, de szerintem jobb ha nem avatkozol bele.
Hidd el, ha akarnák, már rég megoldották volna ezt a drogproblémát magasabb szinteken, de érdekük, hogy fennmaradjon ez a maszatolás.
Hármas, ha nem én, akkor majd betegség, baleset, vagy idős kor megöl. Akkor miért ne öljelek meg? Hagyd csak rám, rendőrségnek se kell vele foglalkoznia.... Rohadt idióta érvelés
Jelentsd fel. Morális kötelességed. Mi lenne, ha a 16 éves fiadnak árulná a teljesen kétes eredetű, valószínűleg durva függőséget, és életeket tönkretevő cuccot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!