Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Feljelentenétek?

Feljelentenétek?

Figyelt kérdés

Elég kényes ügy. Van egy ismerősöm, nevezhetjük havernak is akár. Már évek óta tudom hogy drogokat használ, nem csak én tudom pár másik ember is a haveri körben. Engem is kínált párszor én a véleményem elmondtam neki, hogy én kipróbálni sem akarok ilyesmit és igazából szerintem ő sem teszi jól, de felnőtt ember, a saját döntése a dolog.

Most viszont kiderült, hogy árulja is, és ami tetézi, hogy a 16-20 közötti " diszkóba járós " fiataloknak is. ( Mi amúgy 30-as korosztály vagyunk ).

Igazából egész éjjel ezen gondolkodtam hogy mi lenne a helyes. Egyrészt se nem akarok spicli lenni, és mivel nevezhetjük havernak is úgymond hátbatámadni sem szeretném. Ugyanakkor a lelkiismeretem onnan sem hagy békén, hogy ezeket a dolgokat árulja ráadásul még olyanoknak is akik szinte gyerekek, vagy legalábbis még nem felelősségteljes felnőttek.

Nem tudom mit kéne tenni, egyik út sem kellemes, ha lépek akkor ott lesz az, hogy úgymond feldobtam, ha meg nem akkor a tudat, hogy kiknek árulja. Mert ha még pl most azt mondom korunkbeli felnőtteknek csak, nyilván az se jó dolog, de arra azt mondanám mint haver esetében, hogy nem helyeslem, de felnőtt ember, el tudja dönteni, hogy kelle-e neki.

Mi volna a helyes ilyen helyzetben?

2022. ápr. 27. 08:12
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
46%
Ha van benned akármilyen kicsi felelöségérzet, akkor bejelented, hoyg dílerkedik.
2022. ápr. 27. 08:19
 2/20 anonim ***** válasza:
63%

Hát ez elég komoly kérdés, tényleg nem egy könnyű helyzet. De amondó vagyok, ilyen helyzetben szerintem mérlegeld azt, hogy vannak határok. Ezzel nem csak magának árthat hanem másoknak is, főleg, hogy tényleg elég fiatalok.

Bármennyire is rossz, szerintem tedd meg a lépéseket, mert ebben a helyzetben az a helyes sajnos.

2022. ápr. 27. 08:21
 3/20 anonim ***** válasza:
75%
Ha nem tőle, akkor megveszik mástól. Kár beleszólni.
2022. ápr. 27. 08:22
 4/20 anonim ***** válasza:
46%

Neki sem jó az, hogy erre fecsérli az életét, a gyerekek miatt pedig végképp nem ülhetsz ölbe tett kézzel.

Azt nem tudom, hogy pontosan mit tudsz tenni, utána kellene járnod - amit el is kezdtél azzal, hogy kiírtad a kérdést.

Részemről asszem a telefontanút hívnám.

2022. ápr. 27. 08:24
 5/20 anonim ***** válasza:
90%
A gyerekeknek nem muszáj megvenniük az anyagot. Érdekes, engem egyszer sem tudott senki sem befolyásolni hogy vegyek drogot. Nem akartam és kész.
2022. ápr. 27. 08:26
 6/20 anonim ***** válasza:
75%
Egy olyan országban, ahol mindenki drogozik, szerinted mi történik ha feljelented? Semmi.
2022. ápr. 27. 08:29
 7/20 anonim ***** válasza:
58%
A névtelen telefontanú jó ötlet.
2022. ápr. 27. 08:33
 8/20 anonim ***** válasza:
72%
De legalább a kérdező jól megjárná.... most nem gondolhatja komolyan hogy nem tudná meg a haverja? Rendőrség is behívná tanúskodni, mert vannak esetek amikor vissza azonosítják a hívót.
2022. ápr. 27. 08:34
 9/20 anonim ***** válasza:
Mondjuk ha többen tudnak róla, nem csak ő, akkor nem feltétlen csak rá gondolhat, na meg pont erre van a telefontanu is, ott nem hívnak be, sőt azt sem tudják ki vagy.
2022. ápr. 27. 08:51
 10/20 anonim ***** válasza:
55%

Füvet árul ? Milyen minőségűt ? Ha nem akkor én feldobnál, aki ilyen tipikus dizájner s.zarokat, meg ekit terít, ott előbb utóbb baj lesz, mert még a díler se tudja mi van benne pontosan...

Egy sima fűnél semmi extra nem lehet, persze attól függ a haverodnál mi van.

Ha jobban ismered, hogy mit terít, az segíthet a döntésben, és még lelkiismeret furdalásod se lesz utána.

2022. ápr. 27. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!