Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Titeket is megtalálnak az...

Titeket is megtalálnak az ilyen MLM-es emberek? Hogyan rázod le őket?

Figyelt kérdés
Eddig csak neten találtak meg, ami kicsit zavart, de szerencsére pillanatok alatt le lehet őket tiltani. Most viszont a munkahelyemen tünt fel egy ilyen foreveres csaj és nagyon kiakasztott. Egy ékszer üzletben dolgozom, itt természetesen minden vásárlóval nagyon kedvesnek és udvariasnak kell lenni. Ez a lány elsőre teljesen szimpi volt, vett két fülbevalót és közben tök jól elbeszélgettünk. Majd pár nap múlva megint bejött az üzletbe és akkor már rákezdett erre a béna mlm-es szövegre, hogy "örökké alkalmazott akarsz lenni? Miért nem valósítod meg inkább velem az álmaidat?" Akkor még kedvesen próbáltam lerázni, de ma megint megjelent és nagyon rámenősen próbált meggyőzni, aztán amikor határozottan nemet mondtam illetve megkértem, hogy távozzon, ha nem kíván vásárolni akkor már sértődött hangnemre váltott és elkezdte mondani, hogy a legdrágább ékszerünket is meg tudná venni, hisz múlthéten is láthattam milyen ékszekre futja neki ebből a munkából. Komolyan mit képzelnek ezek? Hogyan jut eszébe a munkahelyemen ilyesmivel betámadni? Nincs ezeknek semmi szégyenérzetük? Az a legdurvább, hogy ez a lány egy fiatal kis cuki csajnak tünt aztán kb.szitkozódva ment el mikor leesett neki, hogy esélye sincs nálam az ilyesmire. Ti jártatok már így? Hogyan tudjátok az ilyen nyomulós embereket kiiktatni?
2022. ápr. 19. 15:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Van egy illóolajos MLM facebook csoport, na ott konkrétan a kuruzslás megy a legmagasabb szinteken. Stroke-ra, meg 16 hónapos kisbaba hurutos köhögésére és hasonlókra kérik a jóképességűek hogy milyen illóolajat vegyenek...

2022. ápr. 19. 16:29
 12/21 A kérdező kommentje:
#11 DoTerra vagy valami ilyesmi, nem? Az előző körmösöm is ezzel foglalkozott, folyamat megakart győzni, hogy a crohn betegségemre próbáljam ki a 25 ezres csoda olaját. Mondtam, hogy egy ilyen komoly betegségre kizárólag a szakorvosom által felírt gyógyszert vagyok hajlandó szedni és kvázi lehülyézett.
2022. ápr. 19. 16:47
 13/21 anonim ***** válasza:
68%

#11: Na ez már súrolja a büntetőjogi kategória határát. Sőt, a kuruzslás konkrétan BTK paragrafus!

187. § (1) Aki ellenszolgáltatásért vagy rendszeresen az orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet jogosulatlanul fejt ki, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2022. ápr. 19. 16:51
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Telibe találtad.

kisgyerek bevert feje

húsvéti túlzabálású

"méregtelenítés"

sikertelen teherbe esés

stroke

kisgyerek felsőlégúti megbetegedéssel

pánikroham

covid

erre mindenre tudnak egymásnak illóolajat ajánlgatni a kuruzsló ügynökök.

2022. ápr. 19. 16:52
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Még amikor nemigen tudtam, mi fán terem az MLM, és éppen munkát kerestem, Facebookon kaptam egy üzenetet egy hölgytől, mivel látta az egyik Munkát keresek! - posztomat; de jó, hogy tanultam marketinget, még jobb hogy németül is tudok, mert lenne egy ajánlata (nem MLM volt még akkor a neve, szóval nem volt gyanús). Mondom oké..

Először egy videóhívásban tartott egy rövid bemutatkozást, a becsalogató szöveggel.

Már ott kezdett büdösödni nekem az egész, de jópofát vágva végighallgattam. Ezután kaptam egy linket, amiben élőben 45 percen keresztül beszélt egy fickó, ez a hölgy pedig szintén kis live buborékban bólogatott és helyeselt mindenre.

Nagyon teleshopos feelingje volt (mondd csak Fuchs, ez még a féltéglát is átvágja? Természetesen Jaqueline, hiszen minden háztartás konyhájában megtalálható a féltégla!)

Szóval fapofával, a meetingen lévő további 5-6 palimadárral együtt végigültem az előadást, ami közben végig olyan volt, mintha egy stand-up show-ra vettem volna jegyet.

A meeting végén mondta a hölgy, hogy erre meg erre az elérhetőségre írjon mindenki egy rövid véleményt a fickó előadásáról és ha továbbra is érdekel minket, akkor bele is csaphatunk a piramisj..... Khm, vagyis a vállalkozásba.

No, én nem hogy véleményt küldtem nekik, de mivel gépen felvettem és rögzítettem az egész meetinget, marketinghez "ici-picit" értő emberként olyan gúnyos, parodizáló, cinikus, 1 órás reakcióvideót vágtam össze belőle, hogy maga a készítése is egy élmény volt. Munkanélküliként rohadtul ráértem ilyenekre.

Szinte minden mondatukba belekötöttem, és jótanácsokkal láttam el őket, hogy amekkora tipikus szarvashibákat követnek el az egész toborzás alatt, legjobb lenne inkább másik szakma után nézniük, mert miközben hallgattam, aközben cunamiként öntött el engem a szekunder szégyenérzet.

Megj.: Nem válaszoltak nekem azóta se 😂

2022. ápr. 19. 17:11
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

#15: nem tetted fel YT_ra? :-DDD

Ebben a műfajban Janklovics nagyon jó! :-D

https://www.youtube.com/watch?v=EUmO0btOZ3M

2022. ápr. 19. 17:17
 17/21 anonim ***** válasza:
Megkerdezhetem ez melyik városban volt?
2022. ápr. 19. 18:53
 18/21 A kérdező kommentje:
Debrecen
2022. ápr. 19. 18:55
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
15. Azt a parodizáló videót szívesen megnézném, biztos vicces lehet.
2022. ápr. 19. 20:02
 20/21 anonim ***** válasza:
Mondjuk az egy kicsit erős volt a részedről, hogy gyakorlatilag kizavartad az üzletből ["megkértem, hogy távozzon, ha nem kíván vásárolni"] Ilyet egy jó kereskedő sohasem tesz. Egy kereskedő eladni próbál. És hagyja nézelődni a nézelődőt. Én sokkal udvariasabban szereltem volna le. Elmondtam volna neki, hogy velem teljesen feleslegesen pazarolja a drága idejét, mert nem hiszek az MLM-ben. És tudom magamról, hogy amiben nem hiszek, azt nem is tudom jól csinálni. Aki hisz benne, az más. De nálam az MLM az utolsó dolog az életemben, amivel foglalkoznék. Beszéljünk inkább az ékszerekről. Melyik tetszik igazán?
2022. ápr. 20. 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!