Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Melyik családi modellt preferá...

Melyik családi modellt preferáljátok?

Figyelt kérdés

A régi modellt, amikor a nők otthon voltak és gyereket neveltek, takarítottak, főztek stb. Vagy a mai, modern világot amikor mindkét fél a férfi és nő is dolgozik?

Én például nőként örülnék a régi modellnek, a mai világban túl sok az elvárás a nők felé dolgozzanak, de mellette a házimunkát is ők végezzék…..

2022. ápr. 15. 14:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
82%

Alapvetően téves az elképzelésed. Sosem volt olyan, hogy a nők nem dolgoztak, maximum abban a nagyon szűk felső rétegben, ahol sokszor maguk a férfiak sem (vagy csak hobbimunkát végeztek).

Az átlagos nők kétezer meg ezer éve is "dolgoztak", a parasztasszonyok nemcsak a háztartást vezették, hanem ellátták és feldolgozták az állatokat, kimentek segíteni bizonyos munkálatokban a földekre, a polgári réteg asszonyai retró dolgoztak, a pékek feleségei sütöttek, a kereskedőké beálltak a boltba, a varróé verte a csipkét naphosszat és így tovább. Ja, és emellett látták el a gyerekeket.

Max. pénzt nem kaptak érte, de azért a zsellér férfi sem, akkor ő sem dolgozott? Ha ma az óvónő, a szakácsnő, a takarítónő, az állatiparban dolgozó "dolgozik", akkor ezer éve nem dolgoztak, mikor ugyanezt csinálták?

Amiről te beszélsz, úgy kb. a lakosság 10%-a élt, de a nők javarészének ott sem lehetett szava, hisz függött a férjétöl.

2022. ápr. 15. 18:12
 12/18 anonim ***** válasza:
#11 nyilván nem a korábbi korokról beszél, hanem máról. és a rendes állásról, bérmunkáról.
2022. ápr. 15. 19:12
 13/18 A kérdező kommentje:
Igen tudom, hogy régen is dolgoztak a nők, de én arról a hagyományos család modellről beszélek amikor a nők javarészt otthon maradtak a gyerekkel ès házimunkát végeztek, a férj pedig eltartotta a családot.
2022. ápr. 15. 21:00
 14/18 A kérdező kommentje:
Ma már ez egyáltalán nem jellemző vagy minimális 1-2% lehet a háztartásbeli nők aránya…
2022. ápr. 15. 21:02
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Az ujat. A hazimunkat fel lehet osztani. Ha a ff nem hajlando reszt venni benne akkor szrul valasztottal part. Mar sokkal tobb penz kell mint regen. Atlagba nem keresnek 6-7kilot, hogy eleg legyen egy csaladnak.
2022. ápr. 15. 22:12
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Csak az újat. A házimunkát felosztjuk azzal nincs gond, de én nem tudnék olyan kiszolgáltatott helyzetbe lenni hogy nincs saját keresetem és mástól függök. Mi van ha leszeretnék lépni de nincs miből?
2022. ápr. 16. 11:38
 17/18 A kérdező kommentje:
Ebben egyetértek utolsó.
2022. ápr. 18. 11:48
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is a régit preferálom.Férfiként :D

Nekem is jobban tettszik az a fajta család modell.De igazából nem vetem meg az újat sem.Igazából az a jó,hogy lehet választani a kettő között.Meglehet beszélni mit hogy akartok.

2022. máj. 10. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!