Melyik családi modellt preferáljátok?
A régi modellt, amikor a nők otthon voltak és gyereket neveltek, takarítottak, főztek stb. Vagy a mai, modern világot amikor mindkét fél a férfi és nő is dolgozik?
Én például nőként örülnék a régi modellnek, a mai világban túl sok az elvárás a nők felé dolgozzanak, de mellette a házimunkát is ők végezzék…..

Alapvetően téves az elképzelésed. Sosem volt olyan, hogy a nők nem dolgoztak, maximum abban a nagyon szűk felső rétegben, ahol sokszor maguk a férfiak sem (vagy csak hobbimunkát végeztek).
Az átlagos nők kétezer meg ezer éve is "dolgoztak", a parasztasszonyok nemcsak a háztartást vezették, hanem ellátták és feldolgozták az állatokat, kimentek segíteni bizonyos munkálatokban a földekre, a polgári réteg asszonyai retró dolgoztak, a pékek feleségei sütöttek, a kereskedőké beálltak a boltba, a varróé verte a csipkét naphosszat és így tovább. Ja, és emellett látták el a gyerekeket.
Max. pénzt nem kaptak érte, de azért a zsellér férfi sem, akkor ő sem dolgozott? Ha ma az óvónő, a szakácsnő, a takarítónő, az állatiparban dolgozó "dolgozik", akkor ezer éve nem dolgoztak, mikor ugyanezt csinálták?
Amiről te beszélsz, úgy kb. a lakosság 10%-a élt, de a nők javarészének ott sem lehetett szava, hisz függött a férjétöl.

Én is a régit preferálom.Férfiként :D
Nekem is jobban tettszik az a fajta család modell.De igazából nem vetem meg az újat sem.Igazából az a jó,hogy lehet választani a kettő között.Meglehet beszélni mit hogy akartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!