Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Melyik családi modellt preferá...

Melyik családi modellt preferáljátok?

Figyelt kérdés

A régi modellt, amikor a nők otthon voltak és gyereket neveltek, takarítottak, főztek stb. Vagy a mai, modern világot amikor mindkét fél a férfi és nő is dolgozik?

Én például nőként örülnék a régi modellnek, a mai világban túl sok az elvárás a nők felé dolgozzanak, de mellette a házimunkát is ők végezzék…..

2022. ápr. 15. 14:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem nem reális visszamenni oda, hogy a nő otthon van. Annak is egy csomó hátránya volt társadalmilag.

Inkább az lehetne az irány, hogy rugalmasabb munkalehetőségek, négy napos munkahét. Meg azt is lehetne, hogy a nő nem anyira pénz orientált dolgot csinál, ahogy most is, hogy sokan tanárnők, meg segítő dolgokat csinálnak, csak az a baj, hogy ezt úgy nehéz, hogy egyre nő az élet nyomása. Egyre drágább a lakhatás, az élelmiszer stb.

Szóval szerintem jó lehetne nem ugyanolyan keret mindkét nemnek. De nem a régi, hanem valami új.

2022. ápr. 15. 14:41
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Az elsővel értek egyet.
2022. ápr. 15. 14:43
 3/18 anonim ***** válasza:
89%
mostanit.. házimunkát meg fel lehet és fel is kell osztani. Nem csak a nőknek kell főzni, mosni, takarítani.
2022. ápr. 15. 14:46
 4/18 A kérdező kommentje:
Kevés a részmunkaidős àllás, amit a nők is végezhetnének pl gyerek és hàztartàs mellett. Amit írtál első válaszoló 4 napos munkahét is jó megoldás lenne.
2022. ápr. 15. 14:47
 5/18 A kérdező kommentje:
3-as: a legtöbb férfi nem hajlandó hàzimunkát végezni és a nőtől vàrja…
2022. ápr. 15. 14:48
 6/18 anonim ***** válasza:
39%
A régit. A gyereknek szüksége van arra, hogy felneveljék, anyja legyen óvoda helyett. Erre pedig a nő alkalmasabb.
2022. ápr. 15. 14:52
 7/18 anonim ***** válasza:
95%

A mostanit, csak felosztva a házimunkát.

A barátom is így gondolja, szóval közösen takarítunk, együtt főzünk, és szerintem ez lenne a normális:)

2022. ápr. 15. 15:05
 8/18 anonim ***** válasza:
65%
A mostanit, havi 10-12 napot dolgozom, de neha feludules bemenni. Azert ahol nincs gyerek, egy 2 fős haztartasbab - ott a hazimunka sem vesz igenybe naponta 2-nel tobb orat, mig nagyanyaink koraban nem volt minden gepiesitve, addig elszorakoztak vele egesz nap. Mi meg bedobjuk a szennyest a mosogepbe/szaritogepbe, de a teregetes is 3 perc, ott a mosogatogep, fozes is megvan fel vagy 1 ora alatt, akkor se allok mindig mellette. Takaritas meg heti 1 nagytakaritas, amugy meg szinten kell tartani, nem tul megerolteto. Kerti munkakat szinten kikapcsolodaskepp fogom fel.
2022. ápr. 15. 15:13
 9/18 A kérdező kommentje:

Sejtettem hogy sokan a mostanit fogjátok írni.

Szerintem hülyeség a mostani és a règi volt jobb. A férfi dolga lenne eltartani a nőt, családot. A nőé pedig a házimunka és gyereknevelés.

Ehhez képest a mai nők szakadjanak bele a munkàba és tartsák el magukat/ családot.

2022. ápr. 15. 15:18
 10/18 anonim ***** válasza:
77%
Én is a mostani pártján vagyok. Utálnék otthon maradni egy házimunkát végezni, sokkal inkább vágyok arra, hogy dolgozzak és elérjem a céljaimat. Én és a párom megosztjuk a házimunkát, mivel mind a ketten dolgozunk, így pedig kínzás lenne, ha csak az egyikünk csinálná.
2022. ápr. 15. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!