Melyik családi modellt preferáljátok?
A régi modellt, amikor a nők otthon voltak és gyereket neveltek, takarítottak, főztek stb. Vagy a mai, modern világot amikor mindkét fél a férfi és nő is dolgozik?
Én például nőként örülnék a régi modellnek, a mai világban túl sok az elvárás a nők felé dolgozzanak, de mellette a házimunkát is ők végezzék…..

Szerintem nem reális visszamenni oda, hogy a nő otthon van. Annak is egy csomó hátránya volt társadalmilag.
Inkább az lehetne az irány, hogy rugalmasabb munkalehetőségek, négy napos munkahét. Meg azt is lehetne, hogy a nő nem anyira pénz orientált dolgot csinál, ahogy most is, hogy sokan tanárnők, meg segítő dolgokat csinálnak, csak az a baj, hogy ezt úgy nehéz, hogy egyre nő az élet nyomása. Egyre drágább a lakhatás, az élelmiszer stb.
Szóval szerintem jó lehetne nem ugyanolyan keret mindkét nemnek. De nem a régi, hanem valami új.

A mostanit, csak felosztva a házimunkát.
A barátom is így gondolja, szóval közösen takarítunk, együtt főzünk, és szerintem ez lenne a normális:)

Sejtettem hogy sokan a mostanit fogjátok írni.
Szerintem hülyeség a mostani és a règi volt jobb. A férfi dolga lenne eltartani a nőt, családot. A nőé pedig a házimunka és gyereknevelés.
Ehhez képest a mai nők szakadjanak bele a munkàba és tartsák el magukat/ családot.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!