Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » 116-123 e-mailben szoktak...

116-123 e-mailben szoktak segíteni?

Figyelt kérdés

Igazából aki esetleg már próbálta, tudnak jó dolgokat írni, illetve kicsit összeszedni az embert? Lelki " szemetesládaként " nem akarok senkit használni úgymond, tehát ha csak leírom a helyzetem, és igazából nem tudom hogy fogalmazzam csak valami kis sablon dolgot írnak vagy ilyesmi.

Az a baj eü-i és érzelmi okokból már annyira padlón vagyok, hogy nem nagyon látok kiutat a dolgokból. Adtam magamnak egy évet februárban hogy rendezzem a dolgaim, de előtte januárban már majdnem eljutottam addig a pontig, de ebbe nem szeretnék belemenni, szóval inkább esetleg tapasztalatok ha vannak megírnátok? Nektek segítettek, írtam jó dolgokat amik valóban segítettek?

2022. ápr. 15. 03:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
55%
Mi az a 116-123 e-mail?
2022. ápr. 16. 08:31
 2/14 A kérdező kommentje:
2022. ápr. 16. 19:10
 3/14 anonim ***** válasza:
55%
Miért nem próbálod ki? Miért tőlünk kérdezed? Írj nekik, aztnán meglátod, hogy beválik-e, vagy sem. Vagy hívd fel őket.
2022. ápr. 16. 19:46
 4/14 A kérdező kommentje:
Hát amit a kérdésben is írtam, hogy tapasztalatok, hogy tényleg úgymond többet tudnak mondani mint egy " átlag " ember?
2022. ápr. 16. 22:25
 5/14 anonim ***** válasza:
55%
Vannak kérdések, amiknek nincs értelme. Pl. azért, mert ha magad jársz utána, hamarabb kapsz választ, ráadásul elsőkézből. Így meg látod, nem kapsz választ, mert senki nem válaszolt rá két nap alatt.
2022. ápr. 17. 10:56
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a számot csak akkor hívd ha szeretnéd, hogy beléd rúgjanak mégegyet. Semmiben nem tudnak neked segíteni mert nem szakemberek veszik fel a telefont hanem önkéntesek. Akik vagy azonnal lepattintanak, hogy fordulj pszichológushoz vagy meg le is b@sznak, hogy miért panaszkodsz és miért nem oldod meg a problémáidat egyedül stb. Sokuk kifejezettem arrogáns éa bunkó. Kb az az érzése az embernek, hogy a saját frusztrációjukat vezetik le a krízishelyzetbe jutottakon. Egy hajszálon múlt, hogy nem lettem öngyilkos egy ilyen telefonhívás után, soha senki nem beszélt velem olyan rondán, mint ezen a vonalon. Szerintem keress más megoldást, mert ez csak olaj a tűzre. Egy átverés nem valós segítség.
2022. jún. 15. 11:39
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt olyan tapasztalatom lelkisegélyszolgálatnál, hogy egy szót se szólt bele, csak mondhattam. Vagy x idő után szétkapcsol, pont, amikor már mélyebben belementél, és persze hiába hívod vissza, más önkénteshez kapcsolt.

Régen viszont volt nagyon is pozitív tapasztalatom is, ahol iszonyat emberségesen ment a telefonos lelkisegély.

2022. jún. 15. 11:44
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Én egy baleset után összetörve lelkileg és fizikailag hívtam fel a 116-123at. Egy bunkó idős nő közölte, hogy azonnal be kell feküdnöm a pszchiátriára és gyógyszerekre van szükségem. Más megoldás nincs mert idegösszeroppanásom van. Sikerült laikusként diagnosztizálnia 3 mondat után.Taps! Hiába mondtam neki, hogy több műtéten vagyok túl, még bennem vannak a varratok és kotrollra kell mennem a kórházba ahova úgy visznek mert járni is alig tudok. De kötötte az ebet a karóhoz, hogy kórházban a helyem más megoldás nincs. Miközben az utolsó dolog amire szükségem lett volna több hét kórház után egy újabb kórházi bentfekvés. Mellesleg ilyen fizikai állapotban fel sem vettek volna sehova. Szóval baromság volt az egész. Egyebként pár perc után rámvágta a telefont, hogy nem akarok magamon segíteni mert nem akarok befeküdni a pszichiátriára. Mintha ez úgy menne, hogy csak odasétálsz és már adnak is egy ágyat. Kívülről nézve nevetséges de én akkor végig sírtam miatta az egész napot annyira rosszul esett. Mondjuk így utólag ha csak annyit mond legyek türelmes és ne ijedjek meg attól amit érzek mert normális ebben az élethelyzetben sokat segített volna. Nem tudom miért ilyen bunkó parasztokat alkalmaznak.
2022. jún. 15. 12:07
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

ma 12:07

Ez tényleg durva. Nagyon sokan vannak ilyenek közt, akik a saját életükben tehetetlenek, és másokon próbálnak pótcselekvésként "segíteni", csak hát ilyenkor jönnek a kivetítések, és mellélőnek.

Azt se értem, hogy miért nincs valami alkalmassági vizsgálat, ill. miért nem ellenőrzik a szolgáltatást próbahívással.

2022. jún. 15. 12:51
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen helyen dolgoznék inkább megmondanám a telefonálónak, ha nem tudok segíteni és nagyon sajnálkoznék meg együttérzésemet fejezném ki. Azzal legalább nem rontok a helyzetén. Nem értem ezeknek miért nem megy ez ha képzésen is részt veszenek állítólag. Ott nem mondják nekik, hogy legalább bunkó ne legyél ha már nem tudsz segíteni?
2022. jún. 15. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!