Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyivel drágult meg az...

Mennyivel drágult meg az életetek az utóbbi pár hónapban, 1-2 évben?

Figyelt kérdés

Főleg a háború és a COVID miatt.

Mi az konkrétan ami számotokra sokkal többe kerül most mint előtte?

2022. ápr. 12. 12:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az utóbbi pár hónapban vettem észre, hogy egy bevásárlást nem tudok 10 rugó alatt megoldani, pedig egyedül élek. Korábban simán kijöttem 6-7000-ből. Legutóbb a zöldségboltban döbbentem meg, mikor csak banánt és almát vettem, és majdnem 2000 Ft-ot fizettem érte. A gyümölcsök, zöldségek ára brutális lett mostanában.
2022. ápr. 12. 12:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Minden sokkal-sokkal drágább lett.

Én azon döbbentem le két hete amikor vettem egy kiló kenyeret és egy kis csomagos, 250 grammos tésztát, és ezer forint felett volt a végösszeg.

2022. ápr. 12. 12:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Válasszuk ketté a dolgot. Számottevően többet költök most, mint 2 éve, ezeknek viszont csak egy része van a drágulás miatt, más része meg azért, mert többet akarok költeni, mivel jobban keresek (előléptetés miatt, tehát nemcsak az infláció mértékével).

Amire többet költök azért, mert megdrágult:

- élelmiszer, tisztítószer; napi ebéd, ha be kell mennem az irodába

- minimálisan, ugyan, de alap tisztálkodási és piperecuccok

- gyógyszer, vitamin, maszk - szóval egészségügyi cuccok, főleg a megelőzésre szántak

Amire többet költök, mert megengedhetem magamnak:

- már nemcsak turkálóból veszek ruhát, hanem párhavonta azért vásárlok teljes árú minőségibb ruhát (pl. melltartót már nemcsak a turis bödönből keresek, hanem elmegyek megvenni a Triumphot, mert ott kezdődik árban boltban az, ami az én átlagnál nagyobb melleimet megtartja, vettem márkaboltban minőségi edzőcipőt stb.)

- sokkal többet költök élményekre (pl. színház, mozi, koncert)

2022. ápr. 12. 13:19
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Zöldséget, gyümölcsöt kevesebbet tudok venni ugyanannyi pénzből.
2022. ápr. 12. 13:24
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt vettem észre, hogy mocskosul megszaladt minden.

Most nem volt összehasonlítási alapon, mert lakás vásárlás, felújítás közben voltam.

De például amiket megcsináltam már, azok most 15-20%-al többe kerülnének.

A lakást 21-ért vettem, 25 körül volt az átlag most 30 alatt nincsen. +20-25% növekedések fél év alatt.

A törlesztőm 56 ezer, most 67 lenne... ez szintén +20%

Azt vettem észre, hogy az elmúlt 1-2 hónapban alig költöttem a lakásra, mert nincs miből, de félretenni meg szinte semmit nem sikerült.

Egy sima reggeli vásárlás nem áll meg 2 ezer alatt.

Még a teljesítménytúrák amiket szeretek is 2-3 ezer Forintosak lettek. Őrület.

2022. ápr. 12. 14:04
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
5: ez amúgy tényleg így van, nyilván nem tudom azt írni, hogy többet költök rá most, mint régebben, lakásvásárlásra :), de még így a covid kezdetekor vettünk lakást, amit ma már sokkal drágábban árulnának.
2022. ápr. 12. 14:41
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Miközben a kormány azt üvölti hogy mekkora jólét van, én ebből semmit sem veszek észre.
2022. ápr. 12. 14:41
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát jelen állás szerint nekem életem "biznisze" volt, hogy lakást vásároltam még ha nem is álmaim lakása, mert se előtte nem tudtam volna, se most nem tudnék már venni.

Mondjuk jelen helyzetben még ez sem öröm, amikor ráeszmél az ember, hogy egy idő után ugrik itt a rezsi csökkentés és panellakóként erősen ki vagyok szolgáltatva a szolgáltatóknak.

2022. ápr. 12. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!