Ha megszerzem azt és ezt boldog leszek?

Sokaknak ez egész életükben így megy.
Szerintem okozhat változást ebben az, ha megismersz valakit. Akivel akkora lesz az összhang köztetek vagy olyan mértékben feltölt a társasága, hogy fontosabb lesz a vele töltött idő, mint egy új cipő, nyaralás vagy új autó.
Van akinek meg pl egy munka vagy egy hobbi hozza el ugyanezt az elégedettséget.
Én 35 körül jöttem rá, hogy igazából többet ér, ha azt csinálok a szabadidőmben amit akarok és inkább idő legyen több, mint pénz.
Természetesen ezt nem úgy értem, hogy teljes csóringerség,de megtanultam kiszelektálni a kevésbé fontos pénzért kapható dolgokat.
Többet ér egy jó társaság, mint évente egy új telefon pl.

Évtizedes távlatból azt tudom visszaüzenni, hogy igazából nem a megszerzett cucc tesz igazán boldoggá, hanem a kitűzött cél elérése. Hogy képes voltál megszerezni, eljutni odáig stb.
Maga a cucc így-úgy elavul, főleg lelkileg, ha műszakilag nem is.
Úgyhogy érdemes elválasztani a kettőt, azaz a holmik iránti vágyat a céltudatos cselekvéstől. Így nem holmikat ér el az ember, nem egyszerűen vágyakat él ki, hanem célokat ér el. Maguk a cuccok eltűnnek az idő forgatagában, vagy ha nem, akkor koloncként cipeli őket az ember. De a sikerélmény tartós, önbizalmat ad, és segít a nehezebb időszakokban is.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!