Mennyi idő telt el a jogsi megszerzése és az önálló vezetés köztött nálatok?
Hamarosan vizsgázom, de apukám kijelentette, hogy legalább 1 évig (!!!) nem enged el egyedül, úgy mint a tesómat. Nekem ez eléggé abszurd. Most megyek majd negyedszer vizsgázni, de úgy érzem jól megy, ilye hülyeségeken buktam meg eddig, amiket a szüleim is megcsinálnak nap mint nap. Nem néztem elégge körbe mikor kiparkoltam (nem lett belőle veszélyhelyzet), nem indexeltem egy parkoló autó kikerülésénél (szintén üres volt az egész utca), illetve egyszer érintettem egy záróvonalat sávváltásnál (túl későn váltottam, de a mögöttem levő autó 50m-re volt)..
Nyilván, apa szeretné megnézni mit tudok, de erre nem éleg 1-2 hónap. Mondtam neki, ha meglesz én akarok ezentúl vezetni boltba, stb..
De 1 év??? Hát nem tudom.
Max a városban kocsikáznék úgyis, átmenni haverokhoz, elugrani kajálni ezek max 10 perces autó utak városban (100.000ember)..
19/F
Mondta, hogy vagy vegyek saját autót vagy az övét a saját biztonságom érdekében (a kocsit lesz*rja, ha balasetezek én éljem túl, ha saját kocsim van abba nem szóljat bele)..
Most egyetem mellett Pesten, úgy hogy vidéki vagyok nagyon nem reális az autóvásárlás…
Nálatok hogyan volt??
Én még a vizsga előtt állok, de a barátnőm s a testvére egyből vezettek egyedül, ahogy meglett a jogsi. Pár hónapon belül már saját kocsijuk is volt.
Az egyiknek elsőre sikerült, a másiknak másodikra. Én most megyek majd először.
Édesanyukám vett egy új Ford Ranger-t és pont ez előtt kb 1 héttel kaptam meg a jogsimat. Addig bérelt autókat vezetett, amit nem vezethettem.
Anyukám vezette átvétel után a benzinkútig az autót, majd átülhettem és kb 10 kmren át vezettem.
Ezt követően pár nappal később már önállóan vezethettem és lényegében ez volt a tanuló autóm, ami azért is furcsa mert egy elég pici mélygarázsba tároltuk, ahol kicentizve több tolatás és korrigálás segítségével lehetett beállni a helyünkre és kiállni az autóval, de ennek ellenére soha sem húztam meg és soha sem mentem neki semminek.
Elsőnek édesanyukám koccant neki véletlenűl egy előttünk álló autónak hónapokkal később.
Pár hét, de előtte szinte mindennap vezettem úgy, hogy apa végig mellettem ült.
Volt egy majdnem 20 éves kocsink, már nem is emlékszem akkor épp mi baja volt, de nekem kellett hozni és vinni a szervízbe/szervízből :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!