Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van köztetek olyan, aki a...

Van köztetek olyan, aki a friss jogsi megszerzése után pár hónappal egyből balesetet OKOZOTT?

Figyelt kérdés
Bocsi, hogy kiemeltem, de ez kulcsszó, hiszen baleset bárkivel előfordulhat. Én 2 éve nem vezettem, vagyis vezettem, de nagyon keveset a külvárosban. Szerintetek ha most beülök egy kocsiba mekkora valószínűséggel okoznék vagyoni kárt vagy személyi sérülést? Arra is kíváncsi lennék, hogy van-e itt olyan, aki fél vezetni miközben van jogsija.

2018. márc. 25. 14:41
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem kamikázézol, hanem megfontoltan mész akkor a legrosszabb a mi történhet hogy felidegesítesz pár embert a tétovázással szerintem.

Ne nagyvárosban kezdj, hanem valami olyan helyen ahol kis sebességgel bele tudsz jönni. Majd mikor úgy érzed hogy már jól megy akkor menj bonyolultabb helyekre. A lényeg hogy ne kapkodj. Igen, idegesítőek a hezitáló sofőrök. De akik veszélyeztetnek azok még inkább. Szóval inkább legyél az előbbi, az idővel úgyis elmúlik.

2018. márc. 25. 15:03
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A jogsi megszerzése után másfél évet nem vezettem. Ennyi idő után már féltem is volán mögé ülni, viszont egyszer meg kell tanulni. Mikor vettem autót, törekedtem arra, hogy mindig legyen mellettem valaki tapasztaltabb. Emellett hajnalban, gyér forgalom mellett kijárkáltam városba gyakorolni. Pár hónap után teljesen más lett. Sokkal jobban ment és soha nem történt semmi baleset. Persze félrenézések voltak, de semmi komoly.

Nekem ez kellett, hogy magabiztossá váljak.

2018. márc. 25. 15:06
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A legnagyobb problémának azt látom, hogy nem igazán tanítják meg az embert vezetni, hiába vesz kötelezően x órát. Ezren ezer félék vagyunk. Valaki azonnal ráérez, valakinek tripla ennyi is kevés lenne. Van olyan barátnőm, aki megcsinálta ugyan, de azóta sem vezetett és nem is fog soha és olyan is van, aki nemrég csinálta meg, de kétnaponta járnak egy kört a párjával összevissza a városban, hogy gyakoroljon annyira nem megy neki. Budapesten tanult meg vezetni és levizsgázott úgy, hogy egy percet nem vezetett pl. autópályán... Budapesten. Ahol a sáv váltás, az M0, az autópályák bevezető szakaszai szinte mindennaposak, főleg ha az ember agglomerációban él, mint ők (és mi is). Sőt... azt mondta többnyire csak külvárosi kis utcákban közlekedtek az oktatójával mondván itt többet lehet menni, mint belvárosban a dugóban. Igaz ez, csak azért még is bele kellene kóstolni abba a csúcsforgalomba is. Szerintem.

Én is emlékszem milyen sokáig ültem remegő gyomorral autóba.

Én 8 év után okoztam balesetet sajnos. Bár az határozottan előny, hogy csak magamnak okoztam kárt, más részese nem volt a balesetnek. Ideges voltam, kicsit gyorsabban is mentem mint kéne, esett az eső és kisodródtam egy kanyarban. Néhányat bukfenceztem, az autó totálkár lett, de én egyben maradtam és ezen a ponton ez a lényeg. Mindenféle szempontból sokat tanultam belőle.

2018. márc. 25. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!