Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi lesz azzal, akit teljesen...

Mi lesz azzal, akit teljesen felemészt a depresszió?

Figyelt kérdés
2022. márc. 31. 23:15
1 2 3
 11/24 Dzsoki ***** válasza:
31%
Tűzzön ki célokat! Örüljön,hogy egyetlen végtagja sem hiányzik! Ugyanis,a végtaghiányosok is igyekeznek,amennyire tudnak,teljes életet élni! Az utóbbi 10 évben műtöttek vastagbél tumorral,sérvvel,hasi tályoggal,bélelzáródással,achillessel. Belül,a hálón is háló van. Nem úgy mint másoknál,hogy a sérvecskére van egy hálójuk,belül. Kívül meg sérvkötő. A csontvelőm beledolgozik a véráramba.Így vérképzőszervi gyógyíthatatlan betegségem van. Gyógyszerekkel,viszonylag sokáig életben tudnak tartani. Megváltozott munkaképességűként dolgozom. Most,vélhetően egy újabb műtét elött állok,mert megroppant a csigolyám és vélhetően,nyom valamilyen ideget. Napi 6 fájdalomcsillapítóval élek. Nem nekem kellene depressziósnak lennem?
2022. ápr. 18. 22:22
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem ez a hajlamtól is függ. Apukám családjában volt, aki öngyilkos lett, Apukám pedig pár hónapja is olyan idegi állapotban volt, hogy olyakat mondott, hogy ő szar ember és bele fáradt, az életbe 🤦‍♀️ de arra is hajlamos, hogy zsarolja az embert "...megtaláltok, a temetőben." Van, aki erősebb és van, aki gyengébb, ha szabad így mondanom.
2022. ápr. 18. 22:41
 13/24 A kérdező kommentje:

11-es, szóval csak mert neked rossz, másnak örülnie kéne? Nem értem az összefüggést. Te a te helyzetedben nem fogod azt csinálni, mint egy depressziós az ő helyzetében.

Egyébként van fogalmad róla micsoda maga a depresszió? Egy mentális betegség. Nem egy divathóbort, vagy hangzatos megnevezése valamilyen új őrületnek. Ez betegség, amiben az agy rendellenes működése különféle fizikai és mentális tüneteket produkál. Épp ugyanúgy lehet tőle szenvedni, mint bármelyik másik nyavalyától. A baj az, hogy ezt a laikusok komolyan sem veszik.

2022. ápr. 20. 08:12
 14/24 Dzsoki ***** válasza:
33%
Nem,csak kevésbé betegek,mint én,mégis,jobban felfújják. Családi,munkahelyi,orvosi segítséggel kezelhető a depresszió. Én,sosem leszek egészséges,maximum,panaszmentes.
2022. ápr. 20. 09:01
 15/24 A kérdező kommentje:

"Jobban felfújják"? Ezt mire érted?

Szerintem az eléggé veszélyes, ha egy depressziós ember eljut a halálvágy stádiumába. Vagy nem?

Azt értem, hogy kezelhető és te el vagy keseredve, hogy te nem vagy olyan mértékben gyógyítható, de ettől sem téged, sem egy depressziós embert nem fogok másként kezelni. Számomra mindkét dolog szörnyű és ahol tudnék, ott segítenék.

2022. ápr. 20. 09:07
 16/24 anonim ***** válasza:
83%

12# vagyok. A depressziót nem feltétlenül okozza, valamilyen krízis helyzet, mint például, az egészség elvesztése. Van, akinek boldog élete van, de mégis depressziós.

És van olyan, akit mondjuk irteneten zaklatnak, például külföldön volt, hogy egy 16 év körüli lányt, aki sosem ivott alkoholt, leitatott 4 iskolatársa (mind fiú) és megerőszakolták. Ha ez még nem lett volna elég, az egyik fényképeket csinált, még akkor is, amikor a lány, már rosszúl volt, az alkoholtól és hiába kérte, hogy hadják abba. A rendőrség nem tett semmit, még akkor sem, amikor közzétették, a megalázó fotókat, az interneten. Most képzeld el, ott van, ez a 16 éves kislány és konkrétan, az egész világ ellene van, a rendőrség konkrétan őt hibáztatta, a többi ember pedig jót nevetett, a fotókon, ráadául még meg is osztották. Aztán persze öngyilkosságot kísérelt meg, hiába volt mellette, a családja. Amikor pedig sikerül megölnie magát, az egyik elkövető nővére, úgy döntött, hogy a halála után is megalázza és csinált róla, egy ál facebookot, amire undorító, resutált képeket töltött fel és mikor a szülők bejelentették, a fiókot: "Nem történt szabálysértés." 🤦‍♀️ Ahhoz, hogy a 4 elkövetőt, a rendőrség elővegye, az Anonimusznak kellett fenyegetőznie, hogy nyilvánosságra hozza, a fiúk személyazonosságát. Ez után persze ment, az álszenteskedés azoktól, akik jót nevettek, a fotókon és kiközösítettek, a 4 fiút. Mondanom sem kell, hogy enyhe ítélettel megúszták.

Személyszerint Magyarországon, a zaklatás, a fő oka, az öngyilkosságnak, engem is zaklattak, az iskolában és 13 évesen konkrétan azon gondolkodtam, hogy felkéne vágnom, az ereimet, de azért nem tettem, mert arra gondoltam, hogy ha megölöm magam, akkor sok jó dolgot nem tapasztalhatok meg.

2022. ápr. 20. 10:21
 17/24 Dzsoki ***** válasza:
0%
Kit kellene hibáztatni? Hogy kerül olyan helyzetbe,hogy igyon,ha nem akar? Egy nőt,meg nem lehet megerőszakolni,ha nem akarja. Legalábbis,volt olyan ismerősöm,aki meg tudta mutatni élőben,hogy nem tudok belé hatolni,mert össze tudja úgy szorítani a punciját,hogy még akkora rés sem volt rajta,hogy a kisujjam beférjen. A világ bármely részén,ha egy nőnek van annyi helye,hogy tökön tudja rúgni a zaklatót,az sokáig,de lehet,hogy semmikor sem tud zaklatni senkit. Nem kell a védekezésnek arányosnak lenni a támadással! Személy szerint,nem vagyok depressziós,pedig,még mindig nem tudni,hogy mi bajom van? Pedig már a gerincemből is vettek velőt,csigolyámból csontot. Ez utóbbit úgy,hogy orvosi kalapáccsal addig ütötte a csontomat a doki,míg sikerült egy kb 2 milliméter átmérőjű csontdarabot kivennie a csigolyámból.
2022. ápr. 24. 23:47
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Dzsoki, ha mentálisan olyan jól vagy, akkor befejeznéd a nyilvános önsajnáltatást? Kismillóan leírták már kismilliószor, hogy attól, mert valakinek rosszabb, a másiknak - jelen esetben a kérdezőnek - nem lesz jobb. Amit képviselsz, egy hibás és kontraproduktív hozzáállás.

Minden jót, jobbulást kívánok!

2022. ápr. 25. 00:43
 19/24 A kérdező kommentje:

Dzsoki, őszintén jobbulást kívánok, de nem csak a testi, hanem a mentális állapotodhoz is. Mert a nézeteid bárhogyan is nézzük nem normálisak. Idekeverni a megerőszakolást meg a te orvosi dolgaidat enyhén szólva is abszurd. Hogy vagy képes egy lapon emlegetni egy ártatlan ember testének meggyalázását egy pszichológiai vonzatú témakörnél? Nagyon szép - meg persze mérhetetlenül beteges - hogy te meg az XY akárki azt hiszitek,le tudjátok tesztelni milyen ha valakit abúzus ér. Nem tudjátok. Az a fajta szituáció és a két fél pillanatnyi mentális állapota nem modellezhető. Legalábbis szaktudósok nélkül semmiképp. És még ne sértselek, te nem tűnsz ilyesféle tudás birtokosának.

Igazából kinézem belőled, hogy ezt csak keserűségből, dacból írod, esetleg trollkodsz, mert ép elmèjű, egészséges jellemű ember nem fog ilyesmit állítani, mint amit most te próbálsz. Sajnos ékes példája vagy azoknak, akik csiportját úgy nevezik: áldozathibáztató.

Viszont szerintem masszívan kezdj el töprengeni, mi miért történik az életedben. Lehet nem véletlen, hogy te ilyen rosszul vagy.

2022. ápr. 25. 10:49
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Dzsoki, egyetértek, a kérdezővel, ha valami mentális problémád van, ami egyértelmű, célszerű lenne felkeresned, egy pszichológust, neki azt mondasz, amit akarsz, ha jó szakember, nem fog ítélkezni.

A nemierőszakkal kapcsolatban pedig, ez nem ilyen egyszerű. Van, aki sokkot kap és hang nem jön ki, a száján, hogy segítséget hívjon, nem hogy képes legyen harcolni. Van aki a helyzet miatt nem harcol, például kést szorítanak, a torkához, bedrogozták, vagy a gyerekével van egyedül otthon és az elkövető azzal fenyegeti, hogy megöli, a gyerekét, ha ellenkezik.

2022. máj. 4. 10:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!