Mit tegyek, nem látom az élet értelmét?
Akkor jöjjön egy végletekig el unt bölcselet: nem a cél a fontos, hanem az oda vezető út. Koldusként, egyedül is meglehet halni, de azért csak jobb egy családi házban rokonokkal körbevéve az elmúlt évek kedves emlékeit, élményeit magunkhoz ölelve távozni.
Ráadásul olyan rossz érzés semmire kellőnek lenni, a szociális tevékenység, munka, emberek megadják az embernek a fontosság érzését(van akinek más).
Kicsit furcsállom, hogy te 25 évesen elmélkedsz erről, a mi társaságunk egy tizessel korábban elmélkedett ezen, már nem emlékszem, hogyan és miért, de csak a dolgunkkal foglalkoztunk, nem okozott nagy fennakadást.
Szerintem keress valami komolyabb hobbit, célt. Nincs semmi ami érdekelne? Mármint komolyan. Akármelyik tudományt, témakört választod 5-10 évre tuti lefoglalja a fejedet.
Mi az értelme? Hát ezt mindenkinek magának kell megválaszolnia, szerintem semmi, az élet nem az értelem miatt alakúlt ki, az csak egy hozománya, szerintem. Az, hogy igaz e vagy sem megkockáztatom sosem fogjuk kideríteni, de pont ez az állandóan jelenlévő bizonytalanság ami széppé teszi az életet - és élvezhetővé.
Mert aki soha nem ehes nem tudja igazan milyen jo erzes jollakni
Az a te problemad, hogy szetegeted a dopamin receptoraidat es nem tudod ezert elvezni az elet aprobb oromeit. Az agy mindig relaciokban keresi mit erdemes csinalni, ezert a "jo" dologok felertekelodni az unalmasak pedig meglejebb.
Kulon kellene valasztani a fejedben a jo meg a szukseg fogalmat....
"Csak rövidtávú céljaim vannak"
Szerintem pont ez a baj. A hosszú távú célok adnak értelmet az életnek, a halálra pedig nem kell gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!