Mi értelme van az életnek?
Semmi. Pontosabban nincs egyetemes értelme az életnek. Mindenkinek más. Esetleg a szeretetet, meg boldogságot tudnám mondani. Fejlődés, hogy szinteket lépj, fejleszd magad. Számomra ott szűnik meg egy élet, ahol már nincs fejlődés.
Az értelme az életnek, hogy szeressünk valakit és viszont szeressenek, hogy boldogak legyünk, sokat nevessünk. Hogy megtaláljuk az életcéljainkat, legyen az család, karrier, vagy miegymás.
Pedig az, amit adsz neki.
Az enyémnek például a szeretteimmel való időtöltés, a munkámban és hobbijaimban való kiterjedés, az utazás és az új dolgok, emberek megismerése. Ezzel elértem, hogy a "semmiből" valami értékes és értelmes dolog legyen.
Utolsó
Igen, mert téged ez boldoggá tesz. De mi van akkor ha valakit semmi nem érdekel és semmi nem tesz boldoggá? Annak az embernek mi értelme van élni?
Megpróbálom elmagyarázni:
Na szóval. Valakinek örömöt szerez az első kocsija.
Kérdem én: Mi értelme van a kocsinak?
Valaki: Hasznos és örülök neki hogy végre sikerült megvenni.
Kérdem én: Na de mi értelme van hasznos tárgyakat begyűjteni?
Valaki: Megkönnyíti az életet, nincs annyi bonyodalom.
Kérdem én: És mi értelme van leegyszerűsíteni az életet?
Valaki: Mert így tudok olyan dolgokra több időt fordítani amik örömmel töltenek el.
Kérdem én: De mi értelme van több időt tölteni olyan dolgokkal?
Valaki: Mert feltölt és boldogsággal tölt el.
Na, végülis mi értelme van a kocsinak? A boldogság?
Akkor ez minden, ez az élet értelme? A boldogság?
Utolsó kérdés: Mi értelme van boldognak lenni? Nem tart örökké, egyszer mindennek vége lesz, csak azt nem értem, hogy akkor végülis mi értelme van.
Ugyanezt el tudnám játszani bármivel, csak most éppen a kocsi jutott eszembe. Nyilván mindenkinek más célja van, viszont mindennek az értelme a boldogság, aminek szintén nem értem az értelmét.
„Az ember csak akkor ura az időnek, ami maga az élet, ha órákra, percekre és másodpercekre, azaz az emberi lét rövidségével arányos darabkákra tagolja.“
Ez mennyire igaz már.
Nagyon rövid az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!