Rendőrségi meghallgatáson azonnali ítélet születik?
Az érdekelne, hogy ha elmegyünk meghallgatásra, mert kifogásunk volt az ítélettel szemben, akkor ott azonnal döntenek, vagy majd postán értesítenek, hogy mit állapítottak meg? Valamint, ha mégis azonnali ítéletet hoznak, adnak valamennyi időt hogy jogerőre emelkedjen, vagy onnantól kezdve jogerős?
Nem embert öltünk vagy ilyesmi, mielőtt kérdeznétek. :)
Köszi!
11
Ok, jár a keksz.
Hatarozat, itelet, minden hivatalos lofasz csak akkor ervenyes, ha ajanlott tertivevenyes levelben kuldik. Tehat nincs olyan, hogy de facto "azonnal dontenek".
Az, hogy pofadbavagja az eloado, hogy "akko' ez otven rugo lesz", az nem hivatalos. Majd ha a postas hozza a zsugat, akkor igen. Amugy ez az eloadotol es az ugytol fugg. De ha eleve meghallgatas van, akkor ott valami nem egyertelmu. Tehat buzlik az ugy. Lesz jogerore emelkedesi ideje, de ez a birosagra vonatkozik. Vagyis ha megkapod a II. foku hatarozatot, az nyugodtan keszpenznek veheted, neked ott mar game over, mert a birosag altalaban nem foglalkozik vele, csak bebassza az irattarba, oszt csok.
37F incel
13# "Hatarozat, itelet, minden hivatalos lofasz csak akkor ervenyes, ha ajanlott tertivevenyes levelben kuldik."
Eljárásjog vizsgán ez a mondat az első szög a koporsóban :D Vagy az utolsó. Erre jön a "segítő" kérdés: nagyszerű kolléga, tudna az ellenkezőjére kivételt mondani?
14
Lol, pont ezt akartam mondani, hogy rá volt írva a rendőrségi kérelem papírra, hogy simán be lehet vele sétálni személyesen. XD Én be is sétáltam, elolvasták, elfogadták, azt mondták jó. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!