Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Most miért kell elvenni az...

Nagylajos1999 kérdése:

Most miért kell elvenni az ember kedvét? Jelenleg orvosi egyetemre szeretnék menni tanulok stb és újra érettségizek (biosz,kémia) és mondják hogy jól kell sikerülnie mindennek a magas pontszám miatt. (de csak a emelt biosz meg kémiát nézik)

Figyelt kérdés
Nyilván a többi is számít,de a töri meg a többiek nem számítanak bele a felvételibe. És tuti nem vesznek fel meg ilyeneket mondanak vagy az egyetem lesz nehéz , de tudom hogy nehéz lesz de bevállalom. Bő 1 hónap van még és eltudják venni a kedvet;(

2022. márc. 24. 21:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz velük , kövesd az álmaidat!

Engem gimiben az informatika tanárom szólt le” az orvosihoz ész is kell” Magasról tettem rá , mert nagyon nem érdekel a terület . Most negyedéves vagyok. Másodév végén azért csúsztam meg egy évet , mert nagyon rástresszeltem az anatómia szigorlatomra. Nem tudtam tanulni, fáradt voltam, kimerült . Az óta egy bukott vizsgám nem volt, a jegyeim is jók lettek. Visszagondolva nem kellett volna ennyire megrémülnöm ettől a tárgytól sem, te se tedd ezt a felvételitől. Menni fog.:)

2022. márc. 26. 17:20
 12/19 A kérdező kommentje:
Mindenkinek Nagyon Nagyon köszönöm a pozitív választ.Tényleg sokat segítettek, erőt adtok hogy ne hatráljak, kövessem az álmomat.
2022. márc. 26. 21:57
 13/19 anonim válasza:
91%
Első éves orvosis itt! Engem is csak másodjára vettek fel, de ez ne bizonytalanítson el, mert mint kiderült a legtöbb ember is csak 2-3 próbálkozás után jutott be. A ponthatár nyilván szívás, a szerencse faktor is sokat számít. Szerintem ha nem azt a 3 tételt húzom kémia szóbelin amit, most nem lennék az orvosin. De felvettek, és az egyetem egész jól megy. Elsőre sokkoló volt a tananyag mennyisége mindenki számára, de apait-anyait beleadva meg lehet csinálni. Igen kell belefektetni energiát, én is csak néztem, hogy biza miként tömjem a fejembe a több száz oldal anatómiát 2 hét alatt. De ha nagyon akarod és próbálkozol, sikerülni fog. Az egyetemen is értékelik ha a a megoldásokat keresed. Pozitívumnak mondom, hogy amennyi rémhírt hallottam az orvosiról, nagyon kevés bizonyult igaznak. Eddig egy darab nagyon rosszindulatú tanárral volt dolgom, mindenki más szerintem szuper rendes volt. Sok sikert kívánok a felvételihez, ne add fel az álmaid senki kedvéért.
2022. márc. 29. 22:11
 14/19 anonim ***** válasza:
19%
Jó. Ha esetleg nem vesznek fel, elmész ELTE bioszra (az legyen a 2. helyen), és 1 év múlva újra próbálod, hacsak nem szeretsz bele az ELTÉbe. Amit megtanulsz biosz szakon, az nagyrészt hasznodra lesz amott, szóval nem igazán vesztesz vele időt. Sokan csinálják ezt, az elte biosz is nagyon kemény. 1 év után mindenkit felvettek orvosira, aki bioszon az első évben jól teljesített és újra felvételizett az orvosira.
2022. ápr. 3. 17:05
 15/19 anonim válasza:
100%
A 13. válaszoló vagyok. Nálunk is van aki bioszról jött át de azt mondják nem éri meg. Elcseszni 2 félévet államin nem vicces, mert orvosin sokan csúsznak az anat és társai végett, ha azt a 2 félévet elpazaroltad más szakon az 3 milliódba fog fájni. Ráadásul a biosz nem fog sokat segíteni az orvosin. Én inkább azt ajánlom, hogy ha kihagysz egy évet, készülj az érettségire, ha úgy gondolod dolgozgass, de leginkább pihenj, mert az orvosi kemény lesz.
2022. ápr. 4. 22:49
 16/19 anonim válasza:
100%
Még egy gondolat lemaradt. NE írj be bioszt 2. helyre véletlenül se. Az orvosikat kell pontszám szerint csökkenőben írni. Az úgy szokott kinézni, hogy SE-SZTE az 1. és 2. a DE és PTE random 3. és 4. Én anno még két fogorvosit is beírtam, mert onnan át lehet jelentkezni az orvosira, ha szerencséd van és jó az átlagod. De ha tényleg az orvosi érdekel ne dobáld el az államis éveidet. 1,5 millió/szemeszter elég fájdalmas ár 1 év bioszért. Aki nem biológus akar eleve lenni, az utálni fogja a bioszt mert rettentő kevés tárgy van ami emberrel foglalkozik, főleg Bsc-ben.
2022. ápr. 4. 22:54
 17/19 anonim ***** válasza:
96%

Ne foglalkozz azokkal akik le akarnak húzni. Anno nekem az akkori barátom mondta, hogy szerinte nem tudnám elvégezni és abba se biztos hogy fel fognak egyáltalán venni...Inkább menjek el egy olyan helyre, amit biztosan el tudok végezni, ő is azért sikeres, mert tudta hol vannak a korlátai. Akkor még nagyon fájt amiket mondott, de most már úgy gondolom, hogy az ilyen mentalitású emberek azok akik nem fogják sokra vinni az életben.

Bízzál magadban és ne hagyd hogy lehúzzanak!

Üdv: egy negyedéves orvosis

2022. ápr. 8. 10:43
 18/19 anonim ***** válasza:
Végül sikerült?
2023. márc. 29. 22:05
 19/19 A kérdező kommentje:
Hát nem sikerült tavaly ha idén se fog menni akkor maradok a munka mellett
2023. máj. 10. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!