Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Albérlő jogai hogy is van ez?

Albérlő jogai hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Albérletben lakunk, igazából nagyjából tisztában vagyok milyen jogaim vannak a főbérlővel szemben, csak hátha volt már valaki hasonló cipőben és tud gyakorlati példát erre.

A főbérlővel jó viszonyunk volt, megigérte hogy hosszabb ideig maradhatunk, amit mint akivel jó viszonyban vagyunk elhittünk neki. Most előállt azzal, hogy 3 hónapunk van elhagyni az ingatlant, amit igazából részben elfogadtunk, viszont nekünk még szükségünk lenne 1,5 hónapra, amit nem akar engedni. Mit tud tenni határozatlan bérleti szerződés fényében az ellen, hogy még azt a másfél hónapot kihúzzuk? Mivel a szerződés felbontásához közjegyzői határozat kellene, közös megegyezéssel, iylen nincs, elvileg bírósági határozattal lakoltathatna ki, de mire oda kerülnea dolog, mi már rég nem elszünk itt...Volt már valaki hasonló cipőben?

2022. márc. 15. 21:09
1 2 3 4 5
 41/48 A kérdező kommentje:
40: hát most had ne részletezzem már :D de kész van a házuk, akár már most azonnal elmehetnének, de megegyeztek, ott normálisan meglett beszélve már félévvel ezelőtt minden, csak kisbaba miatt maradnak addig, de ott írásban megegyeztek június 1.-ben.
2022. márc. 15. 22:12
 42/48 anonim ***** válasza:
94%

Akkor én, mint főbérlő válaszolok.

Kiadtam egy újépítésű lakást nagyon alacsony, baráti összegért, egy havi kaucióval.

A bérlők óriási villany-víz számlát csináltak, amit az éves leolvasásnál tudtam meg...

Nekem nem ez a fő bevételi forrásom, gyakorlatilag a keresetem 10%-a, amit ők fizettek nekem.

Ezért úgy voltam vele, emelek minimálisat, kifizetem a tartozást, nem veszekszem velük.

Mi lett belőle?

Közölte, hogy ő nem fizeti a rezsi költséget, mert neki "sok".

Most meg minden szemétnek lehord, amiért ragaszkodom az időponthoz, amit ő mondott hogy addigra elmegy.

2022. márc. 15. 22:30
 43/48 anonim ***** válasza:
84%

Én azt mondom, hogy annak mindig oka van, ha egy bármilyen (itt üzleti) kapcsolat megromlik.

Valaki inkorrekt a történetben mindig.

Kérdező azért én kíváncsi lennék miért nem enged nektek plusz másfél hónapot.

2022. márc. 15. 22:34
 44/48 A kérdező kommentje:

43: nem értem mi értelme nekem bizonygatnui, hogy normálisak voltunk vele, elfogod hinni? ha akarod igen, ha akarod nem...

Több lakása van, valamiért most midnet elakadrja adni, az is teher neki, hogy egyeztetnie kell velünk, hogy mikor jön a lakást megnézni, pedig az elmúlt 2 hétben szinte minden nap jött valaki, nem ellenkeztünk. Egyszerűen egy f*sz és pont. Meg akar a lakástól szabadulni.

42. mi mindig midnent fizettünk, sőt a szerződésben ki van kötve, hogy bármilyan nagyobb hibát is mi állunk, azt is mindig fizettük, még sokszor nem is szóltunk neki róla vagy csak jóval utána, mert lesz*rta.

2022. márc. 15. 23:28
 45/48 A kérdező kommentje:
Vénemebr, valószínűleg teher neki, még sokszor azért is panaszkodott hogy a lépcsőn fel kell jönnie a pénzért, azt meg nem aakrta, hogy én menjek kifizetni...tele van pénzzel, megszabadul midnentől gyorsan. Pont azért szemétség az egész, mert jóban voltunk én is normálisan megkerestem mikor eltudtunk volna menni, hogy mi a helyzet maradhatunk-e, bizonytalan-e, hogy ne legyen gond meg kapkodás, erre gondol egyet és szarik a fejünkre...pedig azt is tudta, hogy idén nyáron kifestettem volna a konyhát azt terveztem, arra se mondott semmit. Ilyenkor rá kell jönni, hogy az ember egy patkány , ebben az országban meg főleg, szarik a másikra, nincs itt jó meg rossz viszon, magadra számíthatsz, meg mindenről legyen bizonyítékod meg biztosítékod.
2022. márc. 15. 23:35
 46/48 anonim ***** válasza:
88%

A berleti szerziben 1-2 honap a rendes felmondas altalaban. Igy is tobbet kaptal valszeg.

Szerintem rendes,h ennyit is var.

Budapesten sok kiado lakas van. Nehol alkudni is tudsz! Nezz korul neten mindenkepp! Lehet,h ennek koszonhetoen egy jobban fizeto allast is! Probald lehetosegkent atelni! Forditsd a magad elonyere a szitut! Fel a fejjel!

2022. márc. 16. 03:33
 47/48 A kérdező kommentje:
46: sajnos ez nem így működik, jelenleg nem tudok elköltözni, ez vidéki város, itt nincsenek albérletek, amiben lehet válogatni. Nem kaptam többet, mert a szerződés szerint 3 hónap, csak hogy megbeszéltük velük, hogy ez hosszútávú lesz, az meg már az én bajom, hogy naivan elhiszem, hogy nem patkány itt mindenki és úgy kell hozzáállni, újabb lecke, hogy ne higyjek senkinek.
2022. márc. 19. 18:26
 48/48 anonim ***** válasza:
100%
Minden szerződést érintő változást le kell papírozni. Így mindkét oldalon állíthat bárki bármit, hogy mi lett megbeszélve meg mi nem. Ügyvédet sem érdekelné, hogy miben egyeztetek meg nem hivatalosan, ha a szerződésben más szerepel és te/ti aláírtátok, vagyis tudomásul vettétek és beleegyeztetek. Ez most arra jó, hogy később ennyivel okosabb leszel :/
2022. márc. 19. 18:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!