Melyik a jobb név: a Georgina vagy a Zsuzsanna?
Georgina Zsuzsanna a nevem. Az első nevemen, Ginának hívnak (fonetikusan). Utáltam mindig is ezt a nevet, mert egy becézése se tetszett, a Georgina meg önmagában túl hosszú. Ráadásul a vezetéknevem is olyan, hogy lehetett vele csesztetni rendesen: első két betű V és A, Va Ginának csúfoltak. A Dzsinától feláll a szőr a hátamon, a Gigi olyan, mintha beakadt volna a lemez, a Geo, Gio, Gincsa, Georgi, Dzsordzsi meg nem tetszik.
De a Zsuzsanna se tetszik valahogy. Anyám után kaptam a nevet második névként.
Tudom, sokat problémázok, de rühellem a nevem, és nem hiszem, de ennek ellenére nem hiszem, hogy meg tudnék tőle válni: legelőször a nevemet tanultam meg leírni, így mutatkoztam be kicsi koromtól.
Ti melyiket használnátok? Georginát vagy Zsuzsannát?
Én keresnék egy olyan (bece)nevet - nem kell, hogy valamelyiok név hivatalos becézése legyen -, ami nekem tetszik és ezt használnám.
Pl.bemutatkozol, hogy XX Georgina vagyok, Cicának szoktak szólítani. (Tudom, ez egész hülye név, de nem akartam semmi konkrétabbat írni, a lényeg, hogy teljesen független lehet a keresztnevektöl.)
Vagy utána nézel nem feltétlen magyar oldalakon a név becézésének, rövidítésének, ott is találhatsz esetleg megfelelöt.
Pár becézési forma
George
Georgia
Georgie
Gigi
Gina
Gini
Gina
Georgi
Ginny
Ina
Geo
Orgi
Gelly
Geoina
Georgiana
Geographie
Gerry
Gia
Hát valóban nem túl előnyős név. Én sem csípem a nevem, vagyunk még így páran.
Az jutott eszembe, ha csíped a Harry Potter-t, az egyik Weasly-t Ginny-nek (Dzsinni) hívják. Ő elég klassz. Én a helyedben ezt használnám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!