Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Voltál már olyan rossz anyagi...

Voltál már olyan rossz anyagi helyzetben életed során, hogy olyan ételt ettél, amit normális esetben nem fogyasztanál el?

Figyelt kérdés
Ha igen, mi volt az?

#szegénység, étel
2022. márc. 11. 21:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Hála Istennek sosem voltam ilyen helyzetben. De párom mesélte, hogy ő anno az exével volt olyan helyzetben, hogy szó szerint csak kenyeret és vajat tudtak venni.
2022. márc. 12. 01:40
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem az volt, hogy nem fogyasztanam el, de csak es kizarolag azt ettem ket hetig, es ki volt centizve. A toast piritos eloszor luxus verzioban indult, reszelt sajt, hagymakarika, oregano. ( Meg jo, hogy fuszer, olaj volt otthon.) A vegen olajjal megkent sutoben piritott oreganos toastkenyer. Savlekotot szopogattam kozben. Kolcsonkerni nem tudtam/akartam, es a szeretett lakasomra nem hiteltartozast, pusztan a kozos koltseg, tavfutes szamlat kicsengettem, allatom volt, es neki mindent megvettem, es az adott erot, hogy tudtam, utana atmeneti fellelegzes jon. Ja, mindezt fizetes mellett.

Azota nagyon jol elek. Sem arrol, azert nem tettem semmit, hogy tok csoro legyek sem azert, hogy tenyleg veletlenul jol elhessek.

2022. márc. 12. 02:10
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Egyetemista voltam albérletben... Végig dolgoztam is egyetem alatt, de volt mikor nem tudtam egy kis ideig. (Családi háttér zavaros, nem a szüleim nevelték a testvérem.)

A kistesómmért mikor mentem az iskolába, hozott nekem az uzsonnából amit nem ettek már meg a gyerekek és pluszban volt.(el lehetett hozni) Nagyon aranyos volt.

Nem a kérdésre válaszoltam, csak gondoltam elmesélem.

Azóta sok év eltelt már. :)

2022. márc. 12. 06:37
 14/21 A kérdező kommentje:
13# Köszönöm hogy megosztottad. Szép 🙂
2022. márc. 12. 09:52
 15/21 anonim ***** válasza:
Amikor elköltöztem otthonról egyetem miatt ugye nem volt semmi pénzem, nagy nehezen tudtam kifizetni a költségeket, otthonról mindig hoztam kaját, mert tényleg semmi pénzem nem volt, hogy hétközben tudjak valamit venni és egyszer bepenészedett a szalámim a szendvicsemben, nem nagyon, de kicsit látszott rajta és muszáj volt megennem, mert semmi más egyéb kajám nem volt...de nem lett semmi bajom és az ízén sem éreztem semmit.
2022. márc. 12. 11:37
 16/21 anonim ***** válasza:
66%
Nem anyagi okokból, de az egyetem alatt már többször volt olyan, hogy pl. levágtam a penészt a sajtról / kenyérről és megettem romlottan is, vagy szimplán a még nem romlott, de már nem jó minőségű vagy finom (pl. száradt, fonnyadt stb.) ételt is megettem. Depresszív alkat vagyok, sokszor szorongok stb. és vannak rosszabb napok, amikor nem tudok kimenni a szobámból, elmenni boltba, bevásárolni stb., így sokszor inkább nem is eszek semmit vagy azt, amit találok.
2022. márc. 12. 12:54
 17/21 A kérdező kommentje:
16# Ezen változtatni kellene mert így nem élet az életed!
2022. márc. 12. 12:58
 18/21 anonim ***** válasza:
Jó lenne, ha ez ilyen egyszerű lenne, mint leírni…
2022. márc. 12. 13:01
 19/21 anonim ***** válasza:
58%
Érettségi előtt egy évvel költöztem el a szüleimtől, dolgozni csak részmunkaidőben tudtam suli mellett. Sokszor ettem lekváros kenyeret. Vettem egy doboz margarint, egy üveg lekvárt, az kitartott jópár napig. Kenyeret elég volt kb 3 naponta vennem...
2022. márc. 14. 18:23
 20/21 anonim ***** válasza:
(az lemaradt, hogy "nosztalgiából" havonta egy-egy alkalommal még most is megeszem azért, de örülök, hogy nem kell minden nap azt ennem már...) 😅
2022. márc. 14. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!